Hyppää sisältöön
Frank Oostdam ja Heli Mäki-Fränti, ECTAA
· Riikka Krenn

Heli Mäki-Fränti jatkaa Euroopan matkatoimistojärjestön varapuheenjohtajana

Euroopan matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien järjestö ECTAA on valinnut uudet toimihenkilöt toimikaudelle 2024–2026 Romanian Brasovissa pidetyssä kokouksessa.

Suomen matkailualan liitto SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti valittiin 14. kesäkuuta 2024 jatkamaan Euroopan matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien järjestön ECTAAn varapuheenjohtajana toimikaudella 2024–2026.

Mäki-Fränti toimi ECTAAn johtoryhmän jäsenenä ja varapuheenjohtajana jo toimikaudella 2022–2024.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seitsemästä edustajasta koostuvan johtoryhmän sekä koko järjestön puheenjohtajaksi valittiin Frank Oostdam (kuvassa Mäki-Fräntin kanssa) Alankomaista ja rahastonhoitajaksi Jan Van Steen Belgiasta. Johtoryhmän muut jäsenet ovat Marios Kammenos Kreikasta, Pawel Niewiadomski Puolasta, Daniela Stoeva Bulgariasta ja Boris Zgomba Kroatiasta.

EU-lainsäädäntö ja kestävä kehitys tärkeimmät tehtävät

ECTAAn johtoryhmä ei aja yksittäisten jäsenvaltioiden ja niiden yritysten asioita, vaan koko eurooppalaisen matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäkentän etua.

Yksi johtoryhmän ja koko järjestön tärkeimmistä tämänhetkisistä tehtävistä onkin varmistaa alan tavoitteet käynnissä olevassa EU:n matkailulainsäädännön muutosprosessissa. Matkailun kestävä ja vastuullinen kehitys on toinen keskeinen teema, joka on yhä enenevässä määrin ECTAAn ja sen johtoryhmän agendalla.

“Viime vuosien myllerryksessä maailma on asettunut monella tavalla uudenlaiseen asentoon. Tämä heijastuu selkeästi myös matkailuun ja sen parissa toimiviin yrityksiin. On äärimmäisen tärkeää, että kun matkailulainsäädäntöä uudistetaan, erityyppisten ja -kokoisten yritysten kilpailukyky säilyy. Pandemiavuosien jälkeen matkailijamäärien taas kasvaessa alalla myös tiedostetaan, että matkailun kehittäminen kestävällä tavalla on ehdoton prioriteetti”, toteaa Heli Mäki-Fränti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Johtoryhmä vastaa tekemisistään ECTAAn hallitukselle, jossa kullakin jäsenmaalla on yksi varsinainen jäsen ja tällä varajäsen. Toimikaudella 2024–2026 ECTAAn hallituksen varsinaisena jäsenenä jatkaa Heli Mäki-Fränti ja varajäsenenä SMALin puheenjohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Lähde: SMAL
Kuva: ECTAA

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.