Hyppää sisältöön
· Leena

Helsingin kaupunginmuseossa taas ennätysvuosi

Helsingin kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvien museoiden – Helsingin kaupunginmuseon, Hakasalmen huvilan, Ruiskumestarin talon ja Ratikkamuseon – yhteenlaskettu kävijämäärä oli viime vuonna 444 898.

Suurimman kävijämäärän, 364 543, keräsi Senaatintorin kulmalla sijaitseva Helsingin kaupunginmuseo. Kaupunginmuseo sai myös kunniamaininnan kansainvälisessä European Museum of the Year -kilpailussa. Tuomariston perusteluissa mainitaan, että kaupunginmuseo on lämmin, helposti lähestyttävä museo, jossa yhteistoiminta kaupunkilaisten kanssa on otettu tärkeäksi periaatteeksi.

Tänä vuonna kaupunginmuseossa vietetään Signe Branderin 150-vuotisjuhlia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

15. huhtikuuta 1869 syntynyt Brander kuvasi Helsingin muinaismuistolautakunnalle ja kaupunginmuseolle noin tuhat valokuvaa vuosina 1907−1913. Ne ovat kaupunginmuseon valokuvakokoelmien perusta.

Huhtikuussa museossa avataan myös virtuaalielämys Aikakoneen uusi versio 2.0, missä Signe Branderin sadan vuoden takaiset valokuvat heräävät eloon uuden teknologian avulla.

Hakasalmen huvilassa, joka oli remontin vuoksi kiinni kevään ja kesän ajan, vieraili viime vuonna 27 558 kävijää.

Hakasalmen huvilassa voi nähdä parhaillaan Suruton kaupunki -näyttelyn, joka tarjoaa kurkistuksen 1920-luvun Helsinkiin.

Hakasalmen huvilassa voi nähdä parhaillaan Suruton kaupunki -näyttelyn, joka tarjoaa kurkistuksen 1920-luvun Helsinkiin. Näyttely on auki 1.9.2019 asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Työväenasuntomuseo oli suljettuna koko vuoden 2018, mutta on avoinna yleisölle jälleen kesäkauden ajan 4.5.–1.9.2019.

 

Lähde: Helsingin kaupunginmuseo
Kuvat: Maija Astikainen

 

Leena