Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Helsingin matkailukesä näyttää hyvältä

Tilastokeskuksen tietojen mukaan Helsingissä kertyi huhtikuussa 2023 yhteensä 269 600 rekisteröityä yöpymistä ja näistä ulkomaisten yöpymisiä oli 41 %. Ulkomaisten yöpymisten määrä kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 18 %.

Yhdysvallat nousi huhtikuussa kansainvälisten yöpymisten ykkösmaaksi. Tämän jälkeen yöpymisiä oli eniten Saksasta, Ruotsista ja Britanniasta. Myös yöpymiset Japanista alkavat hiljalleen nousta ja italialaisten yöpymisten määrä oli jo vuoden 2019 huhtikuuta korkeampi.

Helsingin osuus kaikista Suomen rekisteröidyistä ulkomaisista yöpymisistä oli 42,3 %. Huhtikuun majoitusliikkeiden huonekäyttöaste oli 45,5 %.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinkiin suuntautuvat lentovaraukset tuleville kuukausille ovat noin 50 % korkeammat kuin samana ajankohtana vuonna 2022 (ForwardKeys).

Helsingin matkailun pulssikyselyn mukaan yli kolme neljästä helsinkiläisestä matkailuyrityksestä näkee matkailukesän hyvänä tai todella hyvänä.

 

Lähde Business Helsinki
Kuva: Helsingin Matkailu / Jussi Hellsten

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.