Helsingin Sataman matkustajamäärä noin 80 % koronaa edeltävästä 

Laivamatkustus Helsingissä on palautunut noin 20 % alemmalle tasolle kuin koronapandemiaa edeltäneinä ennätysaikoina.

”Ilolla olemme ottaneet vastaan matkustajat, jotka varsinkin kesäkaudella ovat innolla lähteneet laivalla niin Tallinnaan, Tukholmaan kuin Travemündeenkin. Lokakuussa päättyvä kansainvälinen risteilykausikin on hyvässä vauhdissa. Matkustaminen on jälleen koronan jälkeen kiinnostavaa”, kertoo Ville Haapasaari, Helsingin Sataman toimitusjohtaja.
”Tällä hetkellä matkustajamäärät kulkevat n. 20 % perässä vuotta 2019. Nähtäväksi jää kurotaanko välimatkaa kiinni loppuvuonna.”

 

Helsingin linjaliikenteessä kulki tammi-heinäkuussa 4,5 miljoonaa matkustajaa. Muutosprosentti vuoden takaiseen vastaavaan aikaan verrattuna on +203 %.

Vilkkainta matkustus on ollut Helsingin ja Tallinnan välillä, reitillä kulki tammi-heinäkuussa 3,5 miljoonaa matkustajaa, Tukholman ja Helsingin välillä matkustajia kulki lähes 790 000.

Sataman reittiliikenteeseen ja matkustajamäärien kehitykseen vaikuttavat loppuvuodesta maailmanlaajuisten haasteiden lisäksi alusten myynnit ja vuokraukset ulkomaille.
Viking Line myi M/S Amorellan ja arvioi uudelleen millä laivoilla Helsingin ja Tukholman välistä liikennöintiä jatketaan.
Tallink Siljan ulos vuokraaman Silja Europan odotetaan palaavan liikenteeseen keväällä 2023. Syksyn positiivisena tapahtumana nähdään Tallinkin uuden aluksen MyStarin liikennöinnin aloitus Helsingin ja Tallinnan välillä.

”Matkustajamäärien palautuminen koronaa edeltävälle tasolle kestänee vielä 2-3 vuotta ja riippuu kansainvälisen turismin elpymisvauhdista”, Haapasaari arvioi.

 

 

Lähde: Helsingin Satama

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X