Hyppää sisältöön
· Leena

Helsingin Vaakunan huoneuudistus on valmis

Original Sokos Hotel Vaakunan runsaan vuoden kestänyt uudistus on saatu päätökseen.

Nyt olympiavuonna 1952 avatun funkkishotellin kaikki 270 hotellihuonetta sekä kerrosaulat on uusittu.

Hotelli Vaakuna on maailmallakin tunnetun funkkisarkkitehti Erkki Huttusen taidonnäyte ja arkkitehdin päätyö Helsingissä. Vain valaistussuunnittelun hän uskoi aikanaan hyvälle ystävälleen Paavo Tynellille. ”Meille oli tärkeää, että talon alkuperäinen muotokieli sekä talossa olevat 1950-luvun designkalusteet säilytetään uudistuksessa. Myös hotellista avautuvia upeita Helsinki-näköaloja haluttiin korostaa”, kertoo hotellinjohtaja Satu Näsärö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erkki Huttusen suunnittelemiin nojatuoleihin on mukava istahtaa ihailemaan muun muassa Tynellin valaisimia, jotka valaisevat edelleen niin julkisia tiloja kuin ylimmän kerroksen hotellihuoneita.

Ylimmän kerroksen 46 huoneessa hotellivierailusta voi nauttia omalta, kalustetulta näköalaparvekkeelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hienoimmat puitteet tarjoavat talon sviitit, joista osassa on parveke, osassa oma sauna. Friends & Family -teemaisiin sviitteihin majoittuu jopa 7 henkilöä ja ne tarjoavat hienostuneet puitteet vaikka pienille perhejuhlille. Olo- ja makuuhuoneesta koostuvassa Business & Romance -sviitissä järjestyvät niin tyylikkäät kokoukset kuin romanttiset hääyöt.

Ylellisestä 80-neliöisestä Vaakuna-sviitistä avautuvat hienot näkymät Eduskuntatalon ja Töölönlahden suuntaan. Huoneistossa on makuuhuone pukeutumishuoneineen, olohuone sohva- ja ruokailuryhmineen sekä oma sauna. Tämä upea sviitti keskeisellä sijainnilla sopii hyvin myös kokouksiin ja juhlavastaanottoihin.

 

Lähde: Sokos Hotels

Leena