Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Helsingin Vaakunan uudistus on valmis

Original Sokos Hotel Vaakunan kolme vuotta kestänyt uudistus on valmis.

Hotellin kaikki huoneet, ravintola, aula sekä kokous- ja juhlatilat uudistettiin yhteistyössä Museoviraston kanssa. Uusittu hotelli on yhtenäinen ja harmoninen kokonaisuus.

Vaakuna-hotelli ja Sokoksen tavaratalo valmistui vuoden 1952 olympialaisiin, ja rakennuksen suunnitteli SOK:n luottoarkkitehti, funktionalisti Erkki Huttunen. Vaakunan valaisinsuunnittelusta vastasi Paavo Tynell, jota pidetään yhtenä tunnetuimmista suomalaisista suunnittelijoista maailmalla. Tynellin suunnittelemia valaisimia onkin hotellissa ja ravintola 10. kerroksessa yhä runsaasti käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin ehkä parhaiten varjeltu salaisuus, tai vähiten tunnettu erikoisuus ovat 9. kerroksen huoneet, joissa on jokaisessa oma parveke.

”Parvekkeilta aukeaa hienot näkymät eri suuntiin. Kesällä nämä huoneet ovat erityisen kivoja, kun voi omalla parvekkeella nauttia esimerkiksi illallista tai aamun ensimmäisen kahvikupillisen. Näitä ei vielä mielestäni kuitenkaan tunneta kovin hyvin, ihmiset usein yllättyvät, kun huoneita esittelee”, kertoo hotellinjohtaja Satu Näsärö.

Hotelli sai myös lisää tilaa, kun 5. kerrokseen valmistui kokonaan uusi huonekerros. Entisellä Sokoksen kodin osastolla nautitaan nyt hyvistä yöunista. Rauhallisin sävyin sisustetuissa huoneissa on näkymät Rautatientorin tai Narinkkatorin suuntaan sekä runsaasti tilaa.

Vaakunassa on nyt 340 huonetta, joista 46 on parvekkeellista huonetta. Hotellissa on myös useita erilaisia sviittejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Original Sokos Hotel Vaakuna

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.