Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Helsingin viime vuoden matkustajaluvut

Vuonna 2022 Helsingissä rekisteröityjä yöpymisvuorokausia kertyi 3,7 miljoonaa. Vuoteen 2019 verrattuna kotimaiset yöpymiset kasvoivat 4,5 %, kansainväliset yöpymiset jäljessä -35 % ja kokonaisyöpymiset yhteensä -17 %.
Käyttöaste oli 52,3 %.

Kv-markkinoiden viiden kärkeen kuuluivat Saksa, USA, Ruotsi, UK ja Ranska. Kansainvälisten yöpymisten osuus oli 42 %. Helsingin osuus kaikista Suomen rekisteröidyistä yöpymisistä oli 17 %. (Tilastokeskus)

Rekisteröimättömiä yöpymisiä maksullisessa majoituksessa kertyi noin 800 000 (Visitory).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinki-Vantaalla lentomatkustajia oli yhteensä 12,88 miljoonaa (Finavia), kun taas sataman linjaliikenteen matkustajia oli yhteensä 7,95 miljoonaa (Helsingin satama).

Kansainvälisiä risteilijöitä saapui 164 ja niissä oli 162 000 matkustajaa.

Ilahduttavasti myös Sipoonkorven kansallispuistossa oli 134 400 kävijää (Metsähallitus).

Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterisen mukaan tämän vuoden osalta ilmassa on vielä useita epävarmuustekijöitä, mutta Euroopan, pl. Venäjä, osalta päästäneen jo hyvin lähelle koronapandemiaa edeltäviä matkailijamääriä. Kiinan ja Japanin osalta matkailu käynnistyy odotettua hitaammin. Kansainvälisiä risteilijäalusvierailuja on odotettavissa kesällä reilut 100.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Helsingin matkailu
Kuva: Jussi Hellsten

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.