Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Helsinki Citycopter laajentaa toimintaansa lentäjien koulutukseen

Helsinki Citycopter on ostanut Suomen vanhimpiin lentokouluihin kuuluvan Salpauslennon.

Ilmailualalla arvostettu koulu jatkaa toimintaansa Helsinki Citycopterin rinnalla tutulla SL Flight Training -nimellään tarjoten monipuolista lentokoulutusta yksityislentäjästä liikennelentäjätasolle asti. Kannattavaa ydinliiketoimintaansa tilauslentoliikennettä edelleen kasvattava Helsinki Citycopter kartoittaa myös sähkötoimisten lentokoneiden ja eVTOL -ilma-alusten koulutus- ja operointimahdollisuuksia Suomessa.

“Salpauslento on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista lentokouluista, josta on valmistunut yli 700 ammattilentäjää. Heitä on työllistynyt esimerkiksi Finnairille ja Norralle sekä Suomen ulkopuolella Qatar Airwaysille ja Norwegianille. Olemme ylpeitä saadessamme jatkaa ja kehittää koulun arvokasta toimintaa. Opettajatkin löytyvät omasta takaa, sillä pilottimme ovat myös koulun vanhoja tuttuja ammattikouluttajia niin koptereille kuin kiinteäsiipisille lentokoneillekin”, kertoo Helsinki Citycopterin lentotoiminnan johtaja ja perustajaosakas Ari Kallinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liiketoiminnan laajentaminen koulutustoimintaan on osa Helsinki Citycopterin strategiaa valmistautua ilmailun ja lentoliikenteen tulevaisuuteen. Nollabudjetilla koronasyksynä 2020 perustetun lentoyhtiön toiminta on kasvanut kannattavasti ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli jo 1,14MEUR. Edellisvuoteen verrattuna yhtiö operoi yli kaksinkertaisen määrän lentoja Suomessa ja Pohjoismaissa. Koulutustoiminnan myötä lentoyhtiö voi paitsi ympärivuotisesti työllistää omia opettajakelpuutuksen omaavia lentäjiään, myös kouluttaa uusia ammattilentäjiä kasvavalle ilmailualalle.


Kuvassa Helsinki Citycopterin perustajat Ari Kallinen ja Joonas Nurmi sekä Airbus ACH130 -helikopterit.

Lähde Helsinki Citycopter

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.