Helsinki Citycopter sai lentotoimintaluvan

Liike- ja tilauslentoja tarjoava Helsinki Citycopter on saanut ilmailuviranomaiselta oman lentotoimintaluvan. Yhtiö on aiemmin operoinut lentojaan yhteistyössä helikopteriyhtiö Heliwestin kanssa. Oma liikennelupa ja AOC, eli Air Operator Certificate, mahdollistaa Helsinki Citycopterille itsenäisen operoinnin ja uusien palvelutuotteiden, lentoreittien ja yritystoiminnan yleisen kehittämisen.

“Oman AOC:n avulla pystymme nyt kehittämään kaikkea toimintaamme itsenäisesti. Tiivis yhteistyömme Heliwestin kanssa myös jatkuu”, kertoi Helsinki Citycopterin perustajaosakas ja lentokapteeni Ari Kallinen, joka on myös uuden suomalaisen lentoyhtiön lentotoiminnanjohtaja.

Pohjoismaiden nykyaikaisin lentokalusto

Kasvaneen kysynnän rohkaisemana Helsinki Citycopter kasvattaa laivastoaan kahdella uudella huippuluokan helikopterilla. Helikopteriyhtiö on tilannut itselleen yhden edustusluokan Airbus ACH130 -kopterin ja vuokraa käyttöönsä toisen samanlaisen. Uusi kopterimalli lukeutuu paitsi lento-ominaisuuksiltaan ja turvallisuudeltaan, myös ympäristöarvoiltaan maailman edistyksellisimpiin.

Uusien koneiden myötä Helsinki Citycopterin laivasto kasvaa viiden helikopterin vahvuiseksi ja samalla myös Pohjoismaiden nykyaikaisimmaksi. Oman lentotoimintaluvan myötä yhtiö saa myös oman kolmikirjaintunnuksen HCX ja radiokutsun Citycopter.

Uudenmaan liitto nimitti Helsinki Citycopterin vuoden 2022 startup-yhtiöksi ja lentoyhtiö on myös mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa sekä Helsingin kaupungin vastuullista matkailua edistävässä kumppanuusverkostossa.

 

Lähde: Helsinki Citycopter

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X