Hyppää sisältöön
· Leena

Helsinki-East Aerodrome

Etelärannikon uudesta lentokentästä Redstone AERO:sta tuli perjantaina Helsinki-East Aerodrome, kun kehitysyhtiö Cursor ja Pyhtään kunta julkaisivat alueen kaavaluonnoksen.

300 hehtaarin aluetta Uudenmaan ja Kymenlaakson rajalla Helsinki-Pietari -moottoritien liittymässä kehitetään tulevaisuuden ilmailuteknologian ja logistiikan keskukseksi.

Parhaillaan on menossa kiitotien pidentäminen noin 1800 metrin mittaiseksi. Tämä mahdollistaa liike- ja tilauslentojen operoinnin yleisimmillä konetyypeillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redstone tulee olemaan myös tullikenttä Pietarin suunnan liikennettä varten. Muualle Eurooppaan voi Pyhtäältä lentää suoraan jo nyt.

Teknologiapuiston nimi Helsinki-East Aerodrome syntyi, kun valmistuneen lentokentän myötä syntyi kysyntää logistiikan ja teknologiateollisuuden sijoittautumismahdollisuuksista.

Kenttä syntyi tarpeeseen, kun kasvava ilmailuliiketoiminta tarvitsee tukikohdan Etelä-Suomeen. Pyhtään lentokenttä eli Redstone AERO on nyt virallinen osa julkista ilmaliikennejärjestelmää. Lentokenttä näkyy ilmailutietojärjestelmässä ICAO-tunnuksella EFPR.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingin keskustakirjaston suunnitellut ALA -arkkitehtitoimisto on luonnostellut museon näyttelyhalliksi näyttävän hangaarin, jossa lentokoneidentiteetin lisäksi toistuvat Oodista tutut kaarevat linjat.

Alue on vahvasti mukana kilpailemassa myös Suomen Ilmailumuseon uudesta sijoituspaikasta.

Redstoneen sijoittujia ovat dronetoimijoiden lisäksi mm. ilma-alusten huoltoyhtiöt, erilaiset työlentoyritykset, ilmailukoulutusorganisaatiot ja taksilentoyhtiöt sekä tulevaisuuden droneoperaattorit.

Redstone on ensimmäinen julkinen uusi lentokenttä Suomessa vuosikymmeniin. Kenttä syntyi ilmailutoimialan akuutista sijoittumistarpeesta. Koko etelärannikolle ei jää Malmin ja Hernesaari Heliportin toiminnan päättyessä lainkaan aikatauluttoman liikenteen käyttöön sopivaa lentokenttää.

 

Lähde: Redstone AERO Oy 

Leena