Hyppää sisältöön
· Leena

Helsingissä enemmän kongressivieraita kuin koskaan aiemmin

Kansainvälisten järjestötapahtumien määrä kasvoi viime vuonna lähes kolmanneksen vuoteen 2016 verrattuna.
Tällä hetkellä Helsinki on Pohjoismaiden suosituin kongressikaupunki.

Tuoreiden tilastojen mukaan Helsinki isännöi yhteensä 367 kansainvälistä järjestökokousta, joihin osallistui yhteensä lähes 72 000 vierailijaa.

Viime vuosi ylitti aikaisemmat lukemat reilusti sekä järjestettyjen kongressien että vierailijoiden osalta. Aiempi ennätys on vuodelta 2016, jolloin kävijöitä oli noin 61 000, joten kyseessä on todella huippuvuosi”, kertoo Helsinki Marketingin kongressipäällikkö Ines Antti-Poika.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimuskeskus Union of International Associations, UIA:n, tilastoissa Helsinki sijoittuu kongressikaupunkien joukossa sijalle 15, jättäen taakseen muun muassa Tukholman ja Kööpenhaminan.

Koko Suomessa järjestettiin viime vuonna enemmän kongresseja kuin koskaan aiemmin. Viime vuoden aikana järjestettiin kaikkiaan 791 kansainvälistä järjestökongressia, joissa vieraili ennätykselliset 111 188 kongressikävijää. Kasvua edellisvuoteen syntyi 22 prosenttia.

Valtaosa kongresseista järjestettiin pääkaupunkiseudulla. Järjestökongressien lukumäärä Helsingissä kasvoi vuonna 2017 yli 28 prosenttia ja Espoossa yli 54 prosenttia. Tampere, Turku ja Oulu säilyttivät asemansa maamme eniten kongressidelegaatteja vastaanottaneen kaupungin viiden kärjessä. Myönteistä on myös Jyväskylän ja Kuopion kasvaneet luvut sekä kongressien lukumäärässä, että kongressidelegaattien määrissä.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Mikael Ahlfors / Keksi Agency

Leena