Hyppää sisältöön
· Leena

Helsinki isännöi kansainvälistä matkailualan kokousta

World Tourism Cities Federation (WTCF) -verkoston vuoden 2019 vuosikokous järjestetään Helsingissä 3.–4. syyskuuta.

Helsinki isännöi kokousta nyt ensimmäistä kertaa. Finlandia-taloon odotetaan noin 500 osallistujaa Kiinasta ja eri puolilta maailmaa.

Vuonna 2012 Pekingissä perustetun WTCF:n tavoitteena on tarjota alusta kansainväliselle matkailuyhteistyölle ja matkailun kestävälle kehittämiselle. Helsinki liittyi osaksi WTCF-verkostoa vuonna 2014.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Helsinki on Aasiasta suuntautuvan matkailun edelläkävijä ja yhteistyömme erityisesti kiinalaisten matkailutoimijoiden kanssa herättää kansainvälistä kiinnostusta. WTCF-verkoston vuosikokouksen isännöinti antaa meille mahdollisuuden nostaa keskustelun keskiöön tärkeät vastuullisuuden ja digitalisaation teemat. Lisäksi kokous antaa paikallisille matkailutoimijoille tilaisuuden luoda suhteita kiinalaisiin toimijoihin ja kehittää edelleen Helsingin tarjontaa matkailukohteena”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kokous tuo Helsinkiin lukuisan joukon korkean tason virkamiehiä sekä matkailualan keskeisiä vaikuttajia ja toimijoita mukaan lukien 18 kiinalaista matkanjärjestäjää. Noin 20 helsinkiläistä matkailualan yritystä esittelee tarjontaansa matkanjärjestäjille workshopissa Finlandia-talossa.

Helsingin kaupungin kumppaneina WTCF-vuosikokouksen järjestämisessä ovat Finnair, Finavia, Visit Finland, Tallink Silja, Visit Tallin ja Helsinki Distilling Company.

Helsinki edelläkävijä vastuullisen matkailun kehittämisessä

Kansainvälistä matkailuyhteistyötä edistävän WTCF:n yhtenä tavoitteena on tarjota alusta matkailun kestävälle kehittämiselle. Vuoden 2019 vuosikokouksen teema on “Smart Tourism – Road to City Innovation and Development”. Kokousohjelmassa pureudutaan muun muassa vastuulliseen matkailuun ja alaan liittyviin teknologisiin innovaatioihin, matkailuvirtojen globaaliin kehitykseen, kulttuuriarvojen merkitykseen ja matkailumarkkinointiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kiinalaisten matkailijoiden määrä Helsingissä edelleen kasvussa

Kiinalaismatkailijoiden rekisteröidyt yöpymiset Helsingin majoitusliikkeissä ovat yli kaksinkertaistuneet viimeisen viiden vuoden aikana. Tänä vuonna tammi–kesäkuussa kasvua on kertynyt edelleen miltei kaksi prosenttia.

Leena