Hyppää sisältöön
· Leena

Helsinki matkustajasatamien kärkeen

Helsinki nousi vuonna 2017 Euroopan ja mahdollisesti koko maailman vilkkaimmaksi matkustajasatamaksi 12,3 miljoonalla matkustajallaan. Erityisesti Tallinnan-linjalla matkustusmäärät kasvavat voimakkaasti.

Helsingin Sataman laivamatkustajien kokonaismäärä kasvoi viime vuonna  2,4 % verrattuna edelliseen vuoteen.

Pelkästään linjaliikenteen matkustajamäärä kasvoi 1,8 %, määrä oli 11,8 miljoonaa.
Tallinnan ja Helsingin välillä kulki 9 miljoonaa matkustajaa (+3,2 %), Tukholman ja Helsingin välillä 2,3 miljoonaa matkustajaa (-0,1 %).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Helsingissä vieraili 266 aluksella vuoden aikana 478 000 (+16,8 %) kansainvälistä risteilymatkustajaa, mikä oli kaikkien aikojen ennätys.

“Varustamot ovat tuoneet Helsinki – Tallinna linjalle viime vuosina entistä suurempia ja nopeampia aluksia ja lisänneet matkustajakapasiteettia myös sesonkeihin”, sanoo Kari Noroviita, Helsingin Sataman matkustajasatamista vastaava johtaja.

Vuosittain merimatkustajat tuovat pääkaupunkiseudulle reilut 805 miljoonaa euroa ja satamaan liittyvien toimintojen liikevaihdon yhteenlaskettu arvo on noin 1,6 miljardia euroa. Kaikkiaan satamaan liittyvät toiminnot työllistävät kerrannaisvaikutuksineen 15 000 henkilöä, kerrotaan Helsingin Sataman vaikuttavuustutkimuksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Helsingin Satama Oy

Leena