Helsinki Oppaat ry 75 vuotta

Eräänä kauniina varhaiskevään iltana vuonna 1947 joukko opaskokelaita istu ”Kurssi”-nimisen talon pihapiirissä ja siellä syntyi ajatus opaskerhon perustamisesta. Olivathan Suomen Suurkisat ja Helsingin olympialaiset tulossa. Niin perustettiin Opaskerho, nykyinen Helsinki Oppaat ry.

Jäseniä oli aluksi 52. Alkutaival oli kotoisaa kerhotoimintaa ja innostus valtava. Opiskeltiin, tehtiin retkiä ja kokoontumispaikan puutteessa kokoonnuttiin kerholaisten kotona. Uutisia käytiin lukemassa Mannerheimintie 5:ssa sijainneen Matkatoimisto Kalevan ikkunaan teipatuista tiedotteista.

”Moni asia on sen jälkeen muuttunut, mutta 75 vuotta olemme kertoneet Helsingin tarinaa. Oppaiden tulee edelleen olla ”kielitaitoisia, kohteliaita ja käytökseltään mallikkaita.” Vaatimukset eivät ole muuttuneet, tarinoita emme ole unohtaneet. Vaikeiden vuosien jälkeen matkailu osoittaa elpymisen merkkejä. ”Odotamme paljon ensi vuodelta, suunnittelemme digiloikkaa ja omaa verkkokauppaa, jotta palvelujamme on entistä helpompi varata. Tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja kestävä kehitys ovat Helsinki oppaiden tärkeimpiä arvoja. Yhteistyössä Going Green Oy:n ja Helsingin kaupungin kanssa suoritamme Green Activities sertifikaatin,” kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Teppo Viiperi.

Kuvasatoa Amos Rexissä järjestetystä juhlagaalasta:

 

 

 

 

Helsingin oppaiden puheenjohtaja Teppo Viiperi illan juontaja Ella Kannisen kanssa.

 

 

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X