Hyppää sisältöön
· Leena

Helsinki-Vantaalla 20. miljoonas matkustaja

Helsinki-Vantaan läpi kulki tänään tämän vuoden 20. miljoonas matkustaja. Hän oli Pia Inhilä, joka oli lähdössä Finnairin lennolla Shanghaihin

”Matkustajamäärien kasvu on ollut jopa nopeampaa, kuin osasimme muutama vuosi sitten ennustaa. Silloin puhuttiin 20 miljoonasta vuonna 2020, mutta raja ylitettiinkin jo tänä vuonna” sanoo Helsinki-Vantaan johtaja Joni Sundelin.

Vuoden loppuun mennessä Helsinki-Vantaalle odotetaan lähemmäs 21 miljoonaa matkustajaa, kun edellisvuonna lentoaseman läpi kulki 18,9 miljoonaa matkustajaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kansainvälinen vaihtoliikenne kasvaa nopeasti

Matkustajamäärien kasvussa näkyvät niin kansainvälisen vaihtoliikenteen kasvu, Suomen kasvava vetovoima matkailukohteena kuin suomalaisten lisääntynyt lentomatkustaminen.

”Kaikki osa-alueet ovat kasvaneet. Suurin osa liikenteen volyymista tulee edelleen Euroopasta, mutta ennakoitua nopeampaa on ollut erityisesti Aasian vaihtoliikenteen kasvu.”

Helsinki-Vantaa on tällä hetkellä yksi Euroopan nopeimmin kasvavista lentoliikennehubeista. Asema vaihtoliikenteen solmukohtana Euroopan ja Aasian välillä on vahvistunut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvassa Helsinki-Vantaan johtaja Joni Sundelin, 20. miljoonas matkustaja Pia Inhilä, Finavian markkinointi- ja viestintäjohtaja Katja Siberg sekä hyvää matkaa kaikille matkustajille toivotellut Joulupukki.

 

Kuva: Ville Vappula

Leena