Helsinki-Vantaalla kaikki toiminnot yhteen terminaaliin

Helsinki-Vantaan lentojen lähtöselvitykset, turvatarkastukset ja matkatavaroiden luovutukset keskitetään yhteen terminaaliin 21. kesäkuuta 2022 alkaen.

Terminaalit 1 ja 2 sekä niitä yhdistänyt kulkukäytävä poistuvat käytöstä. Vanhat lähtö- ja tuloaulat suljetaan ja muutetaan matkustaja- ja henkilöstötiloiksi.

Autolla ja taksilla voi ajaa suoraan pääovien eteen ja jättää matkustajat kyydistä. Juna-asemalta ja uudesta pysäköintihalli P1/P2:sta pääsee hissillä terminaaliin. Myös muut pysäköintitalot ja vastaanottajien pikaparkki sijaitsevat vain parin minuutin kävelymatkan päässä terminaalin pääovista. Bussiasema ja pyöräparkki ovat nekin aivan terminaalin ulko-ovien edustalla.

Kevään ja alkukesän aikana Helsinki-Vantaalla on aloittanut lukuisia uusia palveluita kuten ympäri vuorokauden avoinna oleva Alepa, rakastettu Moomin Shop sekä lounge-, kokous-, kampaamo- ja kauneuspalveluja tarjoava Plaza Premium Lounge.

Hiljattain on avattu myös mielenkiintoinen ravintolamaailma, jossa Lopez y Lopez, Pretty Boy Wingery, Levant, Bär Bar, TGM ja Richie’s Gourmet Hot Dogs tarjoavat makuja maailmalta.

Uusia ovat myös Balmuirin ja Marimekon myymälät, jotka sijaitsevat porttialueella heti turvatarkastuksen jälkeen.

”Liki 10-vuotinen kehitysohjelmamme alkaa olla loppusuoralla. Valmista Helsinki-Vantaalla on ensi vuonna, jolloin käyttöön otetaan uusi matkatavaroiden luovutusaula. Työmaita näkyy eri puolilla terminaalia, sillä rakenteilla on vielä muutamia uusia palvelupisteitä”, sanoo Lettijeff.

”Edellisen kerran Helsinki-Vantaalla on toimittu yhdessä terminaalissa liki 40 vuotta sitten. Silloin käytössä oli vuonna 1969 avattu ja sittemmin vuonna 1983 laajennettu ensimmäinen varsinainen matkustajaterminaali”, kertoo Lettijeff .

Vuonna 1993 ulkomaan- ja kotimaanlennot eriytettiin, ja Helsinki-Vantaalle avattiin uusi terminaali kotimaanlentoja varten. Noin 15 vuotta myöhemmin toteutettiin lentoyhtiökohtainen terminaalijako, ja käyttöön otettiin terminaali 1 ja terminaali 2. Alun perin Helsinki-Vantaan lentoasema on avattu 70 vuotta sitten Helsingin kesäolympialaisiin.

Helsinki-Vantaan lentoaseman on juuri valittu Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi Skytraxin kansainvälisessä palvelututkimuksessa. Maailman lentoasema 2022 -palkinto (The 2022 World Airport Awards) luovutettiin Finavialle Passenger Terminal -tapahtumassa Pariisissa 16. kesäkuuta 2022.

Lähde: Finavia

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X