Helsinki-Vantaalla käyttöön viruksia ja bakteereja hävittävä pinnoite

Finavia ottaa Helsinki-Vantaalla käyttöön suomalaisen teknologiayritys Nanoksi Finland Oy:n pinnoitusratkaisun. Sen avulla voidaan poistaa viruksia ja bakteereita lentoaseman kosketuspinnoilta ja kalusteista.

Pinnoitetta suihkutetaan muun muassa lähtöselvitystiskeille, automaateille, lähtöporteille ja saniteettitiloihin. Pinnoite kestää hyvin, vaikka kalusteita pyyhitäänkin useita kertoja päivässä.

Nanoksin ratkaisua on testattu alkukesästä lähtien, ja hyvien tulosten ansiosta se on päätetty ottaa käyttöön syyskuussa 2021.

Nanoksi Finland Oy:n kehittämän Fotonit®-valokatalyysipinnoituksen toimivuus on vahvistettu tutkimuksella Tampereen yliopistossa. Valokatalyysillä saadaan tuhottua 98 prosenttia muun muassa influenssaviruksista kahdessa tunnissa. Pinnoitteelle on myönnetty Avainlippu-merkki osoitukseksi sen korkeasta kotimaisuusasteesta.

Siivouksen ja desinfioinnin lisäksi Finavia kehittää myös kontaktitonta liikkumista terminaalissa ja pyrkii vähentämään fyysistä koskettamista asiakaspalvelutilanteissa. Esimerkkejä tästä kehitystyöstä ovat automaattisesti avautuvat ovet ja portit, kontaktittomat passien ja lentolippujen lukulaitteet sekä etämaksaminen lentoaseman myymälöissä ja ravintoloissa. Pysäköintihalliin voi ajaa sisään ja ulos pelkästään auton rekisteritunnuksen perusteella.

Lähde: Finavia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X