Helsinki-Vantaalla muutoksia autoliikenteelle

Taksiliikenne sekä matkustajien saatto- ja noutoliikenne keskitetään väliaikaisesti terminaali 1:n (T1) eteen. Autoilla ei enää pääse ajamaan terminaali 2:n edustalle 2. maaliskuuta 2021 alkaen.

”Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että takseilla ja yksityisautojen kyydissä liikkuvat matkustajat lähtevät lentoasemalta ja saapuvat lentoasemalle T1:n aulan kautta. Uudet järjestelyt eivät koske bussien, invataksien eivätkä junien matkustajia”, kertoo pysäköinnin ja taksiliikenteen asiakkuuspäällikkö Jukka Isomäki Finaviasta

 

Kun matkustajia tulee vastaan lentoasemalle, auto kannattaa pysäköidä P3:een.

Koronapandemian vuoksi kaikki lennot on toistaiseksi keskitetty terminaali 2:een (T2), jonne T1:stä pääsee kävellen yhdyskäytävää pitkin.

Matkaa kertyy noin 300 metriä. Noutajia ja saattajia pyydetään odottamaan T1:ssä.

Väliaikaiset saatto- ja noutoliikenteen järjestelyt kestävät joulukuulle, jolloin Helsinki-Vantaan uusi pääsisäänkäynti avautuu ja lopulliset liikennejärjestelyt saadaan valmiiksi.

T2:n laajennusosa otetaan käyttöön muutamassa eri vaiheessa. Ensimmäisenä avataan lentoaseman vaikuttava sisäänkäynti upeine puukattoineen tämän vuoden joulukuussa. Samalla valmistuvat liikennejärjestelyt.

Kokonaisuudessaan kehitysohjelma valmistuu vuonna 2023. Finavia panostaa Helsinki-Vantaan kehittämiseen ja sen kansainvälisen kilpailuaseman parantamiseen yli miljardi euroa.

 

Lähde: Finavia

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X