Helsinki-Vantaan liukuportaiden käsikaiteisiin desinfiontilaitteet

Helsinki-Vantaalla liukuportaiden käsikaiteet kulkevat jatkossa desinfiointikoneen läpi.

Finavia ottaa 1. joulukuuta avautuvassa terminaali 2:n laajennuksessa käyttöön Koneen desinfiointilaitteet, jotka asennetaan kiinteästi liukuportaisiin. Uudessa terminaalissa on lähes 400 metriä liukuportaiden käsikaiteita.

Koneen puhdistuslaitteet poistavat bakteereja sekä viruksia käsikaiteiden pinnoilta puhdistusaineen ja UVC-tekniikan avulla. Kiinteä lika poistetaan käsikaiteiden pinnalta ennen UVC-desinfiointia.

Samaan aikaan Finavia ottaa käyttöön laajennusosan hisseissä Koneen ilmanpuhdistimet, jotka poistavat ilmasta bakteereita, viruksia ja pölyä. Ilmanpuhdistus teknologia on alun perin Yhdysvaltojen avaruushallintovirasto Nasan kehittämä, ja sillä puhdistetaan avaruusalusten sisäilmaa.

Lentokentällä on otettu käyttöön myös suomalaisen teknologiayritys Nanoksi Finland Oy:n pinnoitusratkaisu. Sen avulla voidaan poistaa viruksia ja bakteereita lentoaseman kosketuspinnoilta ja kalusteista.

Kosketuspinnoille ja kalusteille suihkutettava nanoteknologiaan perustuva pinnoite helpottaa pintojen puhtaana pitämistä. Pinnoite tuhoaa taudinaiheuttajia valon ja ilman avulla”, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysjohtaja Sami Kiiskinen Finaviasta.

Pinnoitetta suihkutetaan muun muassa lähtöselvitystiskeille, automaateille, lähtöporteille ja saniteettitiloihin. Pinnoite kestää hyvin, vaikka kalusteita pyyhitäänkin useita kertoja päivässä.

Kun saimme tiedon koronaviruksesta tammikuussa 2020, käynnistimme tehostetun siivouksen ja desinfioinnin. Puhtaanapitoa on sittemmin tehostettu lisää. Olemme muun muassa ottaneet käyttöön led-valoteknologialla toimivan turvatarkastuslaatikoiden puhdistuslaitteen, jonka käyttöä on tulevaisuudessa tarkoitus laajentaa”, Kiiskinen kertoo.

 

Lähde: Finavia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X