Helsinki-Vantaan muutokset pysäköinnissä

Samalla terminaali 2:n edessä sijainneet pikapaikat ja esimerkiksi P1:ssä sijainneet sähköautojen paikat siirtyvät pysäköintitalo P3:een.

Parkkihalli P1/P2 puretaan terminaali 2:n laajennuksen ja Helsinki-Vantaan uuden sisäänkäynnin tieltä.

Noin viisi vuotta käynnissä olleet laajennustyöt siirtyvät nyt näkyvälle paikalle terminaali 2:n eteen.

” Olemme laajentaneet pysäköintihalli P5:ta, jonne avasimme 3 000 pysäköintipaikkaa ja useita kymmeniä sähköautojen paikkoja. Ensi vuonna valmistuu uusi pysäköintihalli, jonne tulee noin 2 000 paikkaa lisää”, sanoo Helsinki-Vantaan Landside-palveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Isomäki neuvoo matkustajia varaamaan parkkipaikan etukäteen erityisesti lomasesonkeina, kuten hiihtolomalla. Näin voi varmistua siitä, että saa pysäköityä autonsa haluamalleen paikoitusalueelle.

Terminaalien välillä voi kävellä ainoastaan sisäkautta yhdyskäytävää pitkin, ulkokautta kulkeminen ei ole enää mahdollista.

Terminaalista toiseen tai pysäköintialueille voi kulkea myös Finavian ilmaisella parkkibussilla.

Muutoksia on myös bussien ajoreiteissä. HSL:n linjat 415, 415N, 561, 562N, 615 ja 617 sekä Finnairin City Bus kulkevat ainoastaan terminaali 2:n kautta. Nämä linjat eivät enää pysähdy terminaali 1:n edessä.

Isomäki kehottaa kaikkia lentoasemalle tulevia – sekä matkustajia että muita kentällä asioivia – tarkistamaan ajankohtaiset tiedot Finavian verkkosivuilta. Pieniä ja suuria muutoksia voi rakennustöiden edetessä tapahtua jopa viikoittain.

Oleellista on, että kentälle tullaan nyt ajoissa. Matkustajien on hyvä varata riittävästi aikaa pysäköintiin ja liikkumiseen terminaalien välillä ja sisällä.

Ajankohtaista tietoa terminaali 2:n rakennustöiden vaikutuksista

Invapysäköinnin muutokset

Lisää tietoa Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X