Hyppää sisältöön
· Leena

Helsinki-Vantaan P1 ja P2 suljetaan

Vanha P1 ja P2 pysäköintihalli palvelee vielä kaksi kuukautta, jonka jälkeen sen on aika siirtyä uuden tieltä.
Koitetaan kestää pari vuotta, kunnes uusi halli valmistuu – tarkista tästä ohjeet remontinaikaiseen pysäköintiin.

29 vuotta ja 13 miljoonaa pysäköityä autoa on parkkihallille komea saavutus, jonka myötä terminaalin T2 edessä sijaitseva P1 ja P2 pysäköintihalli saavuttaa eläkeiän tammikuussa 2019.

Tammikuun alusta alkaen auto tulee jättää jollekin muulle lentoaseman pysäköintialueelle. “Kärvistelyä ja hermoja pysäköinnissä vaaditaan parin vuoden ajan, kunnes uusi pysäköintihalli valmistuu ja lähemmäs terminaalia pääsee taas pysäköimään. Teemme kuitenkin kaikkemme, jotta pysäköinti olisi mahdollisimman sujuvaa myös remontin aikana”, kerrotaan Finavialta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

P3 ja P5 jatkossa lähimpänä terminaaleja

Lähimpänä terminaaleja sijaitsevat pysäköintihallit P3 ja P5. Myös ulkopysäköintialueet P4A ja P4B palvelevat entiseen tapaan.
Huomaathan, että lentoasemalle saapumiseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa, jotta ehdit varmasti siirtymään pysäköintialueilta oikeaan terminaaliin ajoissa.

Terminaalin T1:n edustalla sijaitsee pysäköintihalli P3. Etäisyys P3:n ja terminaali 2 välillä on noin 300 metriä. Pysäköintihallin P3 katutasosta tehdään niin sanottu Premium-parkki, johon on oma sisään- ja ulosajoväylä sujuvuuden takaamiseksi. Premium-parkki tulee olemaan toiminnassa, kun P1 ja P2 pysäköintihalli suljetaan. Alue palvelee erityisesti sujuvaa ja nopeaa pysäköintiä kaipaavia matkustajia.

Pikaparkki siirtyy nykyiseltä paikaltaan P3-parkkihallin sisäänajotasolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinki-Vantaan uusin pysäköintihalli P5 sijaitsee myös noin 300 m etäisyyden päässä terminaali T2:sta ja noin 250 m päässä terminaali T1:stä.

Varaa pysäköinti etukäteen

Pysäköinti lentoasemalla kannattaa aina varata etukäteen – näin varmistat pysäköintipaikan haluamaltasi alueelta, ja aikaiset varaajat voivat myös säästää pysäköinnin hinnasta.

Terminaalin 2 lähtevien tasanteelle, eli niin sanotulle saattorampille T2 lähtevien aulan eteen, pääsee vielä tammikuussakin ajamaan. Täällä ei kuitenkaan edelleenkään voi pysäköidä, vaan ramppi on tarkoitettu matkustajien jättämiseen kyydistä. Myös taksit jättävät matkustajat yhä samaan paikkaan.

Taksiasemat ja bussilaiturit säilyvät yhä nykyisillä paikoillaan terminaalien 1 ja 2 edessä saapuvien lentojen tasolla.

Lue täältä lisää pysäköinnistä Helsinki-Vantaalla

 

Lähde: Finavia

Leena