Hesperia is back! – Entä legendaariset Sambakarnevaalit?

Mannerheimintien legendaarinen hotelli Crowne Plaza Helsinki – Hesperia on jälleen avattu lähes 10 kuukautta kestäneen uudistusprojektin jälkeen. Suurimman muutoksen kokivat katutason hotelliaula, ravintolamaailma, vastaanotto sekä hotellin lähes 350 huonetta.

Lähes kymmenen kuukautta kestänyt uudistusprojekti on valmis. Nauhaa leikkaamassa Partner Pirjo Ojanperä Capmaniltä ja Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö. Hesperia is back!

 

Tämänhetkisestä tilanteesta huolimatta kansainväliseen Intercontinental Hotels Group -hotelliperheeseen kuuluvaa Crowne Plaza Helsinki – Hesperia -hotellia operoiva Scandic Hotels Oy katsoo tulevaisuuteen.

”Uskomme, että tulevaisuudessakin Helsinki ja Suomi koetaan mielenkiintoiseksi matkailu- ja kongressimaaksi”, vakuuttaa Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö. ”Kansainvälisiä asiakkaita odotellessa toivomme myös kotimaisten matkailijoiden, tapahtumajärjestäjien ja -vieraiden löytävän uudestaan tämän monille entuudestaan tutun hotellin”, jatkaa Käyhkö.

”Uudistunut Crowne Plaza Helsinki – Hesperiassa voi yhdistää niin työ- kuin vapaa-ajan rennosti ja laadukkaasti. Meillä on monipuolisia tiloja kokouksiin ja tapahtumiin 15 kokoustilassamme sekä Hesperia Ballroom -juhlatila jopa 1 000 hengelle”, kertoo hotellinjohtaja Saija Savela-Palovaara.

 

Lähiympäristö inspiroi uuteen ilmeeseen

Hotellin uudistamiseen valikoitui kansainvälisestikin ansioitunut suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

”Toimistollemme tämä oli unelmaprojekti. Oli mahtavaa päästä herättelemään Hesperian kaltaista aikansa huippusuunnittelijoiden luomusta uuteen kukoistukseen”, sanoo projektista vastannut sisustussuunnittelija Vertti Kivi.

”70-luvulta periytyvässä glamouria tihkuvassa historiassa oli mistä ammentaa. Tavoitteenamme oli luoda hotelliin tämän ajan ja Hesperian henkeen sopiva ylellinen, mutta lämminhenkinen tunnelma ja tuoda se tähän päivään tekemällä siitä helpommin lähestyttävän. Tästä syystä muutimme kulkureittejä sekä sisääntulon paikkaa, ja loimme aulan yhteyteen kutsuvia olohuoneenomaisia oleskelu- ja työskentelytiloja, jotka ovat myös kaupunkilaistan käytössä. Avasimme hotellia ajatuksellisesti myös Töölönlahden suuntaan hyödyntämällä Töölönlahden inspiroimia graafisia aiheita aulan lisäksi huoneissa. Yhdistämällä rakennuksen ryhdikkäisiin elementteihin pyöreämpimuotoisia kalusteita ja mattografiikoita saimme aulakerrokseen toivomaamme kepeän flown, joka kutsuu viihtymään”, kertoo Kivi.

Ravintola Hesperia palaa takaisin

Tyylikäs ja tunnelmallinen Hesperia Restaurant & Bar on katutason näkyvimmällä paikalla. Uusi ravintola, aulabaari sekä elegantti hotelliaula muodostavat viihtyisän kokonaisuuden, toimien olohuoneena niin hotellivieraille kuin kaupunkilaisille.

”Ravintolan nimi ja menun klassikkoannokset sekä baarin menneiden vuosien suosikkidrinkit kunnioittavat hotellin historiaa”, kertoo Savela-Palovaara. Taitava kansainvälinen pianisti viihdyttää kolmena iltana viikossa hotellin aulabaarissa.

”Yökerhoa ei ole, mutta tämän korona-ajan jälkeen saatamme järjestää Hesperiassa taas sambakarnevaalit”, Käyhkö väläyttää.

Sisustuksessa käytetyt isot graafiset kuva-aiheet ovat saaneet inspiraationsa Töölönlahden rantamaisemien kasveista ja eläimistä.

Huoneet muuntuvat käyttötarkoituksen mukaan 

Hotellin lähes 350 Crowne Plaza WorkLife -huonetta mahdollistavat vieraille joustavan siirtymisen työn ja rentoutumisen välillä sekä mahdollisimman hyvän nukkumismukavuuden Sleep Advantage -uniohjelman myötä. Hyvin varusteltujen standard-huoneiden lisäksi tilavat superior-huoneet ja Junior Suitet tarjoavat lisämukavuutta. Yhdeksännen kerroksen Club-huoneet ja sviitit tarjoavat arjen ylellisyyttä ja luksusta sekä oman Club Loungen, jossa on tarjoilua aamusta iltaan.

Hotellihuoneiden ja yleisten tilojen uusi langaton WiFi-järjestelmä – IHG Connect – tarjoaa kaikille tasalaatuisen yhteyden sekä IHG Rewards Club -jäsenille vaivattoman kirjautumisen ja lisäpalveluita ympäri maailman.

Huonepalvelu toimii 24 tuntia vuorokaudessa, joten ruokailu onnistuu myös huoneessa.

Turvallista vierailua hotellissa

Jo vuonna 2015 lanseerattu IHG Way of Clean -ohjelma on sitouttanut hotellin korkeatasoiseen siisteyteen, jota nyt korona-aikana on tehostettu. Lisäksi hotelli on IHG:n Meet with Confidence -ohjelman myötä sitoutunut korkeatasoiseen puhtauteen ja vieraiden hyvinvointia tukeviin käytäntöihin. IHG Clean Promise takaa hotellin vieraillemme, että he voivat majoittua ja kokoustaa turvallisesti ja rauhallisin mielin.

 

Crowne Plaza Helsinki – Hesperia

  • Rakennettu 1972, uudistus ja Crowne Plaza avaus 2005, uudistus 2020
  • 349 huonetta ja sviittiä, Club Lounge
  • Hesperia Restaurant & Bar 180 paikkaa
  • Työskentelytilaa aulassa
  • 15 kokoustilaa ja Hesperia Ballroom
  • Maksullinen parkkihalli 70 ajoneuvolle
  • Autopesula
  • Kuntokeskus Forever Töölö

 

Lähde: Crowne Plaza Helsinki – Hesperia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X