Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Holiday Inn Helsinki City Centre on maailman ensimmäinen Joutsenmerkitty Holiday Inn -hotelli

Holiday Inn Helsinki City Centre -hotellille myönnettiin torstaina 8.12. tunnettu ja arvostettu pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Holiday Inn ja Holiday Inn Express -hotelleja on maailmalla yli 4200 – Holiday Inn Helsinki City Centre on nyt niiden joukossa ensimmäinen, jolla on Joutsenmerkki. Hotelli seuraa tarkoin energiankulutustaan ja panostaa erityisesti ruokahävikin vähentämiseen. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se myy päivittäin useita hävikkiannoksia eteenpäin ResQ Club -palvelun avulla.

Suomessa IHG-hotelliperheen Holiday Inn-, Hotel Indigo- ja Crowne Plaza -hotelleja operoi Scandic Hotels Oy. Scandic on valinnut ympäristömerkikseen Joutsenmerkin, koska sen tiukat kriteerit haastavat ympäristötyössä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa tarjotaan runsaasti kasvisruokia ja luomutuotteita, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita, pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena sekä lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää.

”IHG:n Journey to Tomorrow -ohjelma ja järjestelmät tukevat hyvin Scandicin tavoitteita ja Joutsenmerkin kriteereitä. Olemme asettaneet jo ennen Joutsenmerkin hakua omat tavoitteemme energiankulutukseen ja ruokahävikin vähentämiseen. Panostamme näihin asioihin vahvasti myös tulevaisuudessa ja seuraamme reaaliaikaisesti esimerkiksi vedenkulutusta ja mahdollisia läpivuotoja. Nämä ovat arkipäiväistä tekemistä hotellissamme”, Holiday Inn Helsinki City Centren hotellinjohtaja Mari Salonen kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Holiday Inn Helsinki City Centre osallistuu muiden Scandic-hotellien tavoin ruokahävikin torjuntaan käyttämällä ResQ-palvelua. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se myy päivittäin esimerkiksi lounastarjoiluistaan myymättä jäänyttä laadukasta ruokaa take away -annoksina päivälliseksi kotiin tai välipalaksi työpaikalle.

”Olemme vähentäneet hävikkiä myös tarkkaan harkitulla esillepanolla, oikea-aikaisella tarjoilulla sekä tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla”, Salonen täydentää.

Joutsenmerkin kriteerit tiukentuneet

Joutsenmerkin hotelli- ja majoituspalveluiden kriteerit uusiutuivat viime vuonna, minkä seurauksena kriteeristöön on tullut tiukennuksia ja kokonaan uusia vaatimuksia. Joutsenmerkin tuoreen kuluttajatutkimuksen mukaan 94 prosenttia suomalaisista tunnistaa merkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“On hienoa saada Holiday Inn Helsinki City Centre mukaan Joutsenmerkki-perheeseen. Hakemusprosessi sujui jouhevasti ja tarkastajana oli hienoa huomata, että ohjelmat ja järjestelmät tukevat hyvin Scandicin tavoitteita ja Joutsenmerkin kriteereitä”, Joutsenmerkin asiantuntija Annika Hämäläinen sanoo.

Scandicin tavoitteena on hakea Joutsenmerkkiä kaikkiin hotelleihin vuoden 2023 loppuun mennessä. Tällä hetkellä 80 prosentilla hotelleista on Joutsenmerkki. Suomessa Joutsenmerkittyjä Scandic-, IHG- ja Hilton-hotelleja on uusimman lisäyksen myötä 25.

Lähde: Holiday Inn

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.