Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Hollywood-kyltti täyttää 100 vuotta

Hollywood-kyltti on Los Angelesin rakastettu symboli. Los Angelesin matkailutoimiston teettämän tutkimuksen mukaan lähes 80 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että Hollywood-kyltti on Los Angelesin tunnetuin maamerkki. Yhdeksän kymmenestä amerikkalaisesta pitää Hollywood-kylttiä yhtä arvokkaana kuin Vapaudenpatsas, Washingtonin muistomerkki, Mount Rushmore ja Golden Gate -silta. Lähes kaikki amerikkalaiset yhdistävät kyltin Los Angelesin kaupunkiin.

Viime vuosisadan aikana kylttiä ja sitä ympäröivää aluetta on suojeltu ja sitä ovat puolustaneet niin kansalaiset kuin julkkiksetkin. Hollywood Sign Trust -järjestö hoitaa kulttuurihistoriallista maamerkkiä ennen maamerkin satavuotispäiviä 45 metriä korkeat kirjaimet on huollettu.

Parhaita paikkoja nähdä ikoninen kyltti:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

GRIFFITH PARK: Griffith Park on yksi parhaista paikoista nähdä Hollywood-kyltti, ja siellä on useita vaellusreittejä, joista monet lähtevät suoraan ikoniselta Griffithin observatoriolta. Cahuenga Peak Trail on yksi suosituimmista. Reitti on suht vaativa, mutta se palkitsee sinut ainutlaatuisella näkymällä kyltin takaa kohti Los Angelesin keskustaan.

BRONSON CANYON: Bronson Canyon, missä sijaitsi 60-luvun Batman-televisiosarjasta tuttu Batcave, tarjoaa valikoiman patikointimahdollisuuksia ja erilaisia näköalapaikkoja, joista voi katsella kylttiä.

LAKE HOLLYWOOD PARK: Jos kävely tai piknikretki kiinnostaa enemmän kuin patikointi, Lake Hollywood Parkin altaalta on suora näkymä kyltille. Lähelle pääsee autolla.

RUNYON CANYON: Runyon Canyon on yksi kaupungin suosituimmista paikoista nähdä ja tulla nähdyksi, ja  puiston huipulta avautuvat dramaattiset näkymät kyltille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

GRIFFITH OBSERVATORY: Ikoninen Griffithin observatorio, missä sijaitsee Samuel Oschinin planetaario, tarjoaa ensiluokkaisen näkymän Hollywood-kyltille vain lyhyen matkan päässä parkkipaikalta.

THE HOLLYWOOD BOWL: Kiipeä Hollywood Bowlin amfiteatterin huipulle, josta avautuvat upeat näkymät kukkuloilla sijaitsevalle kyltille.

OVATION HOLLYWOOD: Ovation Hollywood, joka tunnettiin aiemmin nimellä Hollywood & Highland, on ostos- ja viihdekompleksi, missä sijaitsevat Dolby Theatre (Oscar-gaalan koti vuodesta 2002) ja TCL Chinese Theatre. Rakennuksessa on paikkoja, jotka on omistettu kuuluisan kyltin katseluun, erityisesti 3. kerroksen näköalatasanne.

 

Lähde: Los Angeles Tourism & Convention Board

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.