Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Höyrylaivasta vuoden matkailuyritys

Savonlinnassa toimivan Vip Cruisen omistama höyrylaiva s/s Paul Wahl on palkittu Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2021 -tunnustuksella. Vuonna 1919 rakennettu ja vuonna 2020 uusittu s/s Paul Wahl on yksi viimeisistä Suomessa rakennetuista valkokylkisistä höyrylaivoista, joka risteilee nykyään Saimaalla.

”Paul Wahl on Saimaan vesillä liikennöivä ja todella tyylikkäästi sekä perinteitä kunnioittaen viime vuonna uudistettu luksusristelijä, josta löytyy 40 matkustajapaikkaa, ravintola, kolme ylellistä sviittiä ja konjakkisalonki. Suomalaiset matkailijat eivät vielä kovin hyvin tiedä, että kotimaastakin löytyy monipuolisesti mahdollisuuksia luksusmatkailuun ja ehkä jopa hieman arastellaan käyttää rahaa kotimaan matkakohteisiin ja -palveluihin. Pandemia-aika on toki lisännyt kiinnostusta myös Suomen upeisiin kohteisiin ja me Savonlinnassa odotamme jo innokkaana tulevaa matkailukesää. Yli 30 vuoden kokemuksella voimme luvata ainutlaatuisen ja kaikki aistit huomioivan risteilykokemuksen kauniissa maisemissa, joten lämpimästi tervetuloa risteilemään Saimaalle palkitulla höyrylaivalla”, iloitsee Vip Cruisen kapteeni ja toimitusjohtaja Janne Leinonen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustus jaetaan vuosittain kotimaiselle matkailualan yritykselle, joka on menestynyt konseptillaan tai osoittaa edellytyksiä menestykselle sekä on luonut uutta tai uudistunut merkittävästi.

Valintaraati nosti tämän vuoden voittajaksi Vip Cruisen omistaman uudistetun s/s Paul Wahl -höyrylaivan, joka on ainutlaatuinen höyrylaiva Saimaalla luksussviitteineen ja yhteisine tiloineen. Paul Wahl on myös yksi viimeisistä Suomessa rakennetuista valkokylkisistä höyrylaivoista ja nopeimmista sisävesihöyrylaivoista. Lisäksi Paul Wahl ja Vip Cruise ovat erinomainen esimerkki siitä, että Suomestakin löytyy todellisia luksusristeilyjä ja ensiluokkaisia palveluja tarjoavia matkailuyrityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys palkittiin nyt 10. kerran. Tampereella järjestettävillä Kotimaan Matkailumessuilla perinteisesti julkistettu tunnustus jaettiin pandemian vuoksi nyt toista vuotta peräkkäin etänä.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.