Hyppää sisältöön
· Leena

Hyvä matkailumies lähti

Yksi Suomen matkailun pitkänlinjan arvokkaista osaajista, Sven Hansen nukkui pois äkillisesti 11.7.

Päättäväinen ja tarvittaessa särmikäs Sven teki pitkän ja monipuolisen rupeaman Suomen matkailun edistämisessä. Hän näki Suomen matkailun tulevaisuuden valoisana ja antoi nyt toteutuvaan menestykseen merkittävän panoksen.

Hänen laaja kokemuksensa matkailusta alkoi Tjäreborgin palveluksessa. Kohdevastaavan roolissa laadun ja palvelun merkitys oli keskeistä ja hänelle itsestään selvyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Svenillä oli asioista näkemys ja hän uskalsi sanoa hyvän asian puolesta mielipiteensä silloinkin, kun muut eivät sitä tehneet tai uskaltaneet.

Sven teki Finnairin palveluksessa ja myynnissä vahvan rupeaman ja ui kuin kala vedessä toisen kansallisuutensa kotimaassa, Tanskassa. Hän toimi myöhemmin MEK:n –  nykyisen Visit Finlandin – aluejohtajana ja sen silloisen tytäryhtiön Nordinfo GMBH:n toimitusjohtajana Saksassa ja saksankielisellä alueella.

Hän oli merkittävässä roolissa Taste of Finland- ja Deutche Bahn -projekteissa, jotka rakensivat pohjaa Suomelle puhtaiden raaka-aineiden ja kulinarististen elämysten maana. Sen lisäksi hänen käden jälkensä ja päättäväisyytensä näkyivät selvästi vuonna 1998 ehkä alan suurimman ponnistuksen, Der Tour Reiseakademien 800 osallistujan workshopin järjestämisessä. Yhdessä Finnairin ja elinkeinon kanssa Lappiin ja Leville tehty tapahtuma rakensi mittakaavaa tulevalle, ja se sai jatkoa tänä vuonna, kun Der Tour  Campus järjestettiin Lapissa ja Levillä uudelleen.

Tämä oli vahvistus siitä, kuinka tärkeä suurpanostus 20 vuotta sitten oli. Sven edusti pragmaattista, eheyttävää ja rakentavaa matkailullista näkemystä, ja oli silloin rakentamassa pohjaa Saksan ostovoimaisille ja tiukasti kilpailuille markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sven avasi ovia. Hän näki mm. Intian Bollywood -potentiaalin ennen muita, ymmärsi heti tavaraviennin ja matkailun synergiat.  Intian vastuun lisäksi hän ymmärsi uudet mahdollisuudet myös Lähi-idässä ja vastasi siellä MEK-roolissa markkina-avauksista jo ennen, kun nyt näkemämme ja tuleva kehitys todenteolla alkoi. Hän oli aina lentoliikenteen, incoming-toiminnan ja kasvun puolestapuhuja. Tämä arvokas työ jatkuu, kuten hän viitoitti ja toivoi.

Sven omistautui Suomen matkailulle viimeiseen saakka, ja kehitti yhdessä vaimonsa Marina Krausen kanssa suomalaiselle elinkeinolle mahdollisuuksia myydä ja markkinoida laadukkaita palveluita  ammattilaisille läheltä ja kaukaa tapahtumien muodossa. Sven oli puutarhurin poika ja rakasti luontoa, kukkia ja puutarhanhoitoa. Hän todisti myös viimeisten vuosien aikana vahvan yrittäjäluonteensa.

Hän oli seuramies – kansainvälinen, reilu ja rehellinen kosmopoliitti. Hän myös uskalsi puhua henkilökohtaisista asioista. Haasteistakaan huolimatta hänellä ei ollut tarve puhua kenestäkään pahaa. Kaikki hänet tuntevat muistavat karismaattisen piipun ja vain tarvittaessa nautitut Gammel Dansk -bitterit, sekä hyvät ateriat illanistujaisissa kotona, Oberurselissa tai Lammin mökillä.

Sven nukkui pois onnellisen viikonlopun, tyttären häiden ja häähumun jälkeen, läheisten ympäröimänä.

Jäämme kaipaamaan Svenaa ja kunnioitamme hänen muistoaan.  Haluamme toivottaa hänen lapsilleen ja läheisilleen voimaa ja energiaa, juuri kuten perhekeskeinen Sven tekisi.

Kollegat ja ystävät
Pekka Mäkinen, Paavo Virkkunen ja Rauno Pusa

Leena