IATA: Hallitusten päätösten tulee pohjautua tutkimustuloksiin

IATA on jo pitkään yrittänyt vauhdittaa matkustuksen vapautumista. Se on jälleen koonnut tutkimustuloksia, jotka vahvistavat, että matkustuksen voi aloittaa terveysturvallisesti.

”Tiedossamme olevien faktojen pitäisi ohjata matkustamisen uudelleenkäynnistämistä. Kehotamme G7-maiden hallituksia tutustumaan faktoihin, kun ne päättävät matkustusrajoituksista. Matkustusrajoitusten poisto on äärimmäisen tärkeää, jotta maailma pääsisi palaamaan ennalleen”, sanoo IATA:n pääjohtaja Willie Walsh.

IATA on julkaissut viimeisimpiä tutkimuksia:

– Saksalainen Robert Koch instituutti on todennut, että rokotetuilla matkustajilla ei ole merkittävää osaa taudin levittämisessä, eivätkä ne aiheuta suurta riskiä väestölle.

– Euroopan tautien torjunnan ja ehkäisyn keskus (ECDC) antoi väliraportin kahden rokotuksen saaneiden eduista ja totesi, että “kahden rokotuksen saaneiden rokotettujen todennäköisyys levittää tautia on hyvin alhainen tai pieni.”

– Yhdysvaltain tautien torjunnan ja ennaltaehkäisyn keskus (US CDC) totesi, että matkaa edeltävät testit, matkojen jälkeiset testit ja seitsemän päivän karanteeni tuovat vain vähän lisäetua ihmisille, jotka ovat saaneet 90-prosenttisesti tehoavat rokotteet.

– Kanadan testaus- ja seulonta-asiantuntijapaneeli suosittelee, että rokotettuja matkustajia ei tarvitse asettaa karanteeniin.

– Englannin kansanterveystutkimuksessa päädyttiin siihen, että kaksi COVID-19-rokoteannosta ovat erittäin tehokkaita COVID-19-muunnoksia vastaan.

Britteihin saapuville matkustajille tehtiin 25. helmikuuta ja 5. toukokuuta 2021 välisenä aikana 365 895 testiä. Näillä oli maahan saapuessaan mukanaan negatiivinen PCR-testitulos.

Testatuista matkustajista vain 2,2 % sai positiivisen testituloksen karanteenin aikana heidän saapumisensa jälkeen. Näistä yli puolet oli “punaisen värin” maista, joita pidettiin erittäin suurina riskinä. Niiden poistaminen tilastoista johtaisi 1,46 % positiiviseen tulokseen.

EU: sta (Irlantia lukuun ottamatta) saapuneista 103 473 tapauksesta 1,35 % oli positiivisia.
60 prosenttia positiivisista tapauksista saapui Bulgariasta, Puolasta ja Romaniasta.

 

Lähde: IATA

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X