IATA sopimukseen Unilabsin kanssa

IATA ja johtava eurooppalainen laboratoriopalvelujen tarjoaja Unilabs ovat allekirjoittaneet sopimuksen Unilabsin maailmanlaajuisen Covid-19 –testausverkoston tulosten syöttämisestä IATA Travel Passiin. Unilabs on ensimmäinen suurista kansainvälisistä laboratorioketjuista, joiden kanssa IATA on tehnyt sopimuksen.

IATA haluaa oman Travel Passinsa maailmanlaajuiseen käyttöön mahdollisimman pian. Useat maat vaativat negatiivisen testituloksen maahan saapuvilta.

IATA Travel Pass tarjoaa matkustajille tietoa maahantulovaatimuksista, ohjaa matkustajat luotettuihin laboratorioihin ja antaa matkustajille mahdollisuuden vastaanottaa ja hallita digitaalisia varmenteita Covid-19-testejä tai rokotuksia varten.

Unilabs pystyy lataamaan testitulokset IATA Travel Pass -palveluun, joka tarkistaa IATA Timaticista matkakohteena olevan maan terveysvaatimukset. Jos kaikki on kunnossa, IATA Travel Pass antaa ”OK to Travel” –tuloksen.

Sovelluksen avulla matkustajat voivat jakaa tiedot testituloksesta eri viranomaisten, lentokenttien ja lentoyhtiöiden kanssa.

Unilabs ja IATA testaavat käytäntöjä parhaillaan Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, ja kun prosessit on saatu kuntoon, palvelu aloitetaan maailmanlaajuisesti.

 

Lähde: IATA

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X