IATA tyytyväinen Glasgow’n ilmastokokouksen sopimuksiin

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto (IATA) suhtautuu myönteisesti Glasgow’n ilmastokokouksessa tehtyihin sitoumuksiin ilmastotoimien vahvistamiseksi ja kehotti tukemaan maailmanlaajuisia ponnisteluja ilmailun hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi käytännöllisillä ja tehokkailla hallitusten päätöksillä.

“Lentoyhtiöt ovat matkalla kohti nollahiilipäästöjä Pariisin sopimuksen mukaisesti. Me kaikki haluamme vapauden lentää kestävästi. Nollapäästöjen saavuttaminen on valtava tehtävä, joka edellyttää teollisuuden yhteisiä ponnisteluja ja hallitusten tukea. COP26:ssa tehdyt lupaukset osoittavat, että monet hallitukset ymmärtävät, että avain nopeaan edistymiseen on teknologisiin muutoksiin kannustaminen ja innovatiivisten ratkaisujen rahoittaminen. Tämä pätee erityisesti kestäviin lentopolttoaineisiin, joilla on merkittävä rooli ilmailun ympäristövaikutusten vähentämisessä – ne tarvitsevat hallituksilta oikeita kannustimia tuotannon lisäämiseksi”, sanoi IATA:n pääjohtaja Willie Walsh.

Glasgow’n ilmastokokouksen merkittävänä tuloksena 23 valtiota allekirjoitti kansainvälisen ilmailun ilmastopyrkimyksiä koskevan julistuksen. Julistuksessa tunnustetaan, että ilmailun on “kasvettava kestävästi”, ja tunnustetaan ICAOn rooli alan lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin ilmastotavoitteiden täytäntöönpanossa. Julistuksen keskeisiä tavoitteita ovat kansainvälisen ilmailun hiilidioksidipäästöjen kompensointi- ja vähennysjärjestelmän (CORSIA) mahdollisimman suuren tehokkuuden varmistaminen sekä kestävien lentopolttoaineiden (SAF) kehittäminen ja käyttöönotto.

“Olemme kiitollisia niille valtioille, jotka ovat allekirjoittaneet kansainvälisen ilmailun ilmastopyrkimyksiä koskevan julistuksen, ja kehotamme useampia maita sitoutumaan tähän aloitteeseen. Jäsenlentoyhtiöidemme hyväksymästä vankasta ja realistisesta suunnitelmasta lentää nollapäästöillä vuoteen 2050 mennessä voi olla paljon hyötyä ICAOn jäsenvaltioille, kun ne edistävät maailmanlaajuisen kehyksen ja pitkän aikavälin tavoitteen luomisessa ilmailun hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi”, Walsh sanoi.

 

Lähde: IATA

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X