Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

IATAlle uusi pääjohjaja

Willie Walsh (s.1961) on aloittanut IATAn pääjohtajana 1.4.2021.

IATA sai  uuden pääjohtajan, kun Alexandre de Juniac jätti paikkansa. Hän ehti toimia IATAn johdossa neljän vuoden ajan.

“Olen ylpeä siitä työstä mitä IATA tekee jäsentensä puolesta, ja etenkin nyt, kun elämme ilmailun historian vaikeimpia aikoja. IATA on ollut eturintamassa luomassa mahdollisuuksia lentojen pikaiseen, turvalliseen aloittamiseen mm. kehittämällä IATA Travel Passin. Olen kiitollinen Alexandrelle minulle jättämästä vahvasta organisaatiosta ja motivoituneesta tiimistä. Koko IATA-tiimi työskentelee herkeämättä sen eteen, että lentoliikenne saataisiin taas alkamaan, ja että ihmiset pääsisivät vierailemaan ystäviensä ja perheidensä luona ja yritykset pääsisivät tekemään kauppaa ja tapaamaan yhteistyökumppaneitaan”, Walsh sanoi. ”Normaaleissa oloissa yli 4 miljardia ihmistä lentää joka vuosi. Nyt koneissa lentää rahtina suuret määrät rokotuksia ympäri maailmaa. Niiden avulla pääsemme toivottavasti pian taas normaaliin.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

IATA CEO Willie Walsh.

 

Willie Walshilla on takanaan yli 40 vuoden kokemus ilmailusta. Viime syksynä hän jäi pois IAG:n (International Airlines Group) CEO:n paikalta, missä hän työskenteli vuodesta 2011, jolloin IAG perustettiin. Ennen sitä Walsh toimi vuosina 2005-2011 British Airwaysin toimitusjohtajana ja sitä ennen, vuosina 2001-2005 Aer Lingusin toimitusjohtajana. Hän aloitti työnsä ilmailualalla vuonna 1979, jolloin hän aloitta Aer Lingusin lentäjänä.

Walsh on istunut IATAn hallituksessa lähes 13 vuotta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: IATA

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.