Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

IATAn Willie Walsh vastustaa koronatestivaatimuksia Kiinasta tuleville matkustajille

IATAn Willie Walsh peräänkuuluttaa tieteeseen perustuvia faktoja, kun EUssa mietitään pakollisen negatiivisen koronatestin esittämistä saavuttaessa Kiinasta Eurooppaan.

“Useat maat ovat ottaneet käyttöön COVID-19-testejä ja muita toimenpiteitä Kiinasta tuleville matkustajille, vaikka virus on jo levinnyt laajalti niiden omien rajojenkin sisäpuolella. On erittäin valitettavaa, että toimenpiteet, jotka ovat osoittautuneet tehottomiksi viimeisten kolmen vuoden aikana, otetaan uudelleen käyttöön.

Omikron-muunnoksen saapumisen aikoihin tehdyissä tutkimuksissa todettiin, että rajoitusten asettaminen matkustamiselle ei vaikuttanut tartuntojen leviämisen räjähtämiseen. Korkeintaan rajoitukset viivästyttivät tautihuippua muutamalla päivällä. Mikäli uusi muunnos nyt ilmaantuu mihin päin maailmaa tahansa, on odotettavissa sama tilanne.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siksi hallitusten olisi kuunneltava asiantuntijoiden, myös WHO:n, neuvoja, jotka vastustavat matkustusrajoituksia. Meillä on välineet COVID-19:n hallintaan turvautumatta tehottomiin toimenpiteisiin, jotka katkaisevat kansainväliset kanssakäymiset, vahingoittavat taloutta ja tuhoavat työpaikkoja. Hallitusten on perustettava päätöksensä tieteellisiin tosiasioihin eikä politiikkaan”, lataa Willie Walsh.

 

Lähde: IATA

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.