Hyppää sisältöön
· Leena

Icelandairin valokuvauskilpailu

Icelandair on julkistanut valokuvauskilpailun uuden Boeing 737 MAX 8:n kunniaksi.

Kaikki Boeing 737 MAX 8 -koneella seuraavan kuukauden aikana matkustavat voivat osallistua parhaan valokuvan kilpailuun käyttämällä hashtagia #IcelandByAir. Voittokuvat pääsevät mukaan Icelandairin lehteen sekä verkkosivuille.

Valokuvaaja Páll Jökullin antaa vinkit kuvaukseen osoitteessa www.icelandair.com.

 

Seuraavien neljän vuoden aikana Icelandairin laivueeseen liittyy yhteensä 16 uutta Boeing 737 MAX 8 ja Boeing 737 MAX 9 -konetta. Uusi kone täydentää yhtiön olemassa olevaa 757- ja 767-koneistoa, jotka sopivat täydellisesti keskipitkiin, transatlanttisiin ja Euroopan välisiin reittilentoihin.

Icelandairin uusi Boeing 737 MAX 8:n uusittu matkustamon sisustus ja muokattava LED-valaistus tarjoavat entistä paremman lentokokemuksen. Uudistetulla matkustamolla on Boeing Sky -ulkoasu ja modernit seinämät ohjaavat matkustajan katseen ikkunoihin. Myös istuinten yllä olevia hyllyjä on suurennettu, jotta käsimatkatavaroille olisi paremmin tilaa.

Icelandairin uusin kone on 20 prosenttia polttoainetehokkaampi ja sen kantama on 3515 meripeninkulmaa (noin 6510 kilometriä). 737 MAX hyödyntää uusinta hiljaista moottoriteknologiaa, joka vähentää koneen melua jopa 40 prosenttia.

Alkukesästä 2018 lentoyhtiö aloittaa viisi uutta Pohjois-Amerikan reittiä Dublinin ja Reykjavíkin välillä alkavien lentojen lisäksi. Icelandair on myös yksinkertaistanut matkaluokkiaan kahteen: Saga Premiumiin ja Economyyn.

Icelandair on transatlanttinen lentoyhtiö, joka tarjoaa matkustajilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden jopa seitsemän vuorokauden mittaiseen stopover-pysähdykseen Islannissa ilman erillistä lentomaksua. Icelandair on kannustanut asiakkaitaan jo 1960-luvulta saakka nauttimaan yhtiön stopover-pysähdyksistä ja tarjoaa nyt matkoja 24 Euroopan kohteesta 22 Pohjois-Amerikan kohteeseen. Icelandair tarjoaa myös lentoja Islannista seuraaviin kohteisiin ja takaisin:

Kanada: Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto ja Vancouver

Eurooppa: Reykjavik, Akureyri, Amsterdam, Bergen, Berlin, Billund, Bryssel, Kööpenhamina, Dublin, Frankfurt, Geneve, Göteborg, Glasgow, Hampuri, Helsinki, Lontoo, Madrid, Manchester, Milano, München, Oslo, Pariisi, Tukholma ja Zürich

Yhdysvallat: Anchorage, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Kansas City, Minneapolis, New York, Orlando, Philadelphia, Portland, San Francisco, Seattle, Tampa ja Washington D.C

Boeing 737 MAX 8

Icelandairin Boeing 737 MAX 8 liittyy Icelandairin 757- ja  767-koneiden laivueeseen lentämään Pohjois-Amerikan ja Euroopan reittiverkostoja. Uuteen koneeseen mahtuu 160 matkustajaa kahdessa eri matkustusluokassa: Saga Premiumissa ja Economyssa.

Icelandair lisää yhdeksän 737 MAX 8- sekä seitsemän 737 MAX 9 -konetta laivastoonsa seuraavien neljän vuoden aikana. Yhtiö saa ensimmäiset kaksi 737 MAX 8 -konetta käyttöönsä huhtikuussa 2018 ja kaksi lisää myöhemmin tänä vuonna.

737 MAX -perheen moottoreina toimivat CFM International LEAP-1B moottorit. Koneperheen muotoilua on päivitetty: Boeing Advanced Technology -siipiuloke vähentää ilmanvastusta ja optimoi yhä 737 MAX:n suorituskykyä erityisesti pidemmillä matkoilla. Yhdessä nämä parannukset vähentävät polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä ainakin 14 prosentilla verrattuna tämän päivän Next-Generation 737-koneisiin – ja 20 prosentilla verrattuna koneisiin, jotka ne korvaavat.

 

Leena