Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

IF Vakuutus: Moni suomalainen yhdistää etätyöt ja vapaa-ajan matkan. Miten vakuutusturva?

Jopa 16 prosenttia suomalaisista on jo yhdistänyt etätyöt ja lomamatkan kotimaassa – toimihenkilöistä/asiantuntijoista näin on tehnyt peräti joka kolmas. Ulkomaillakin matkan ja töiden yhdistämistä on kokeillut vastaajista jo 7 prosenttia.

40 prosenttia Ifin tutkimuskyselyyn vastaajista kertoo, että heille etätöiden tekeminen kotimaassa on mahdollista, ja 29 prosentille vastaajista töitä on mahdollista tehdä myös ulkomailta käsin. Puolella suomalaisista etätöiden tekeminen ei puolestaan ole lainkaan mahdollista.

Ifin kyselytutkimuksessa selvisi, että peräti 16 prosenttia suomalaisista on yhdistänyt etätöiden tekemisen ja vapaa-ajan matkaan kotimaassa, ja 7 prosenttia vastaajista on tehnyt niin ulkomailla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toimihenkilöistä/asiantuntijoista peräti kolmannes on jo yhdistänyt vapaa-ajan matkan etätöiden tekemiseen kotimaassa ja 10 prosenttia ulkomailla.

Etätöiden ja matkojen yhdistämistä on hyvä miettiä myös vakuutusturvan osalta ennen lähtöä. Työnantaja vastaa työntekijän työtapaturmavakuutusturvasta myös etätöissä, joten työnantajan kanssa hyvä keskustella ulkomailla tehtävästä etätyöstä etukäteen.

”Tässä on maakohtaisia eroja. Esimerkiksi EU/ETA-maissa Suomessa otettu työtapaturmavakuutus on voimassa, kun työntekijälle on hankittu Eläketurvakeskuksen myöntämä lähetetyn työntekijän todistus, mutta moniin maihin täytyy työnantajan ottaa paikallinen työtapaturmavakuutus”, selventää Ifin yritysasiakkaiden henkilövakuutusten tuotepäällikkö Johanna Stenström.

Työnantajalla voi myös olla otettuna vapaaehtoisia vakuutuksia työntekijöille, jotka kattavat työntekijän ulkomailla oleilua laajemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Ulkomaille lähtijän on tärkeää varmistaa, että hän on turvattuna sekä työ- että vapaa-ajalla”, kommentoi Stenström.

Työmatkoja tekevistä 45 prosenttia kertoo, että omalla työpaikalla on vähennetty työmatkoja ainakin jonkin verran viimeisten kahden vuoden aikana. 38 prosenttia kertoo niiden pysyneen ennallaan ja vain 3 prosenttia, että työmatkojen määrä olisi lisääntynyt.

 

Lähde: If Vakuutus

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.