Hyppää sisältöön
Ikaalinen Spa, havainnekuva
· Ikkunapaikka

Ikaalinen Spa panostaa luksukseen – käynnissä laaja kaavoitushanke

Jo käynnissä olevien kehityshankkeiden lisäksi Ikaalisissa on laitettu vireille kylpylän alueen kaavan uudistaminen, mikä mahdollistaa laadukaat villat Kyrösjärven rannalle.

Ikaalinen Spa & Resortia on kehitetty systemaattisesti jo kolme vuotta uusien omistajien ja uuden johdon voimin. Yhtiö kertoo tavoitteekseen luoda Ikaalinen Spa & Resortista Pohjoismaiden mielenkiintoisin kylpylälomakohde. Jo käynnissä olevien kehityshankkeiden lisäksi on laitettu vireille alueen kaavan uudistaminen, mikä mahdollistaa koko alueen korkeatasoisen ja pitkäjänteisen kehittämisen.

Rantamajoitukseksi villoja ja huonemäärän moninkertaiseksi

Isojen kehitysaskelten ottaminen edellyttää myös uutta rakentamista. Tällöin on tarkoituksenmukaista suunnitella koko alueen toimintojen sijoittelu ja alueella liikkuminen siten, että syntyy toimiva, alueen kaunista luontoa kunnioittava kokonaisuus. Toimivan kokonaisuuden suunnittelemiseksi Ikaalinen Span & Resortin kiinteistöyhtiö on aloittanut Ikaalisten Kaupungin kanssa alueen kaavan uudistamisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ikaalinen Spa & Resort tekee alueen suunnittelussa yhteistyötä helsinkiläisen, kansainvälistä mainetta niittäneen arkkitehtitoimisto Studio Puiston kanssa. Studio Puisto on tehnyt useita hotelli-, ravintola- ja kylpyläprojekteja. Niihin kuuluvat muun muassa Saunaravintola Kiulu Ähtärissä, Järvielämysten keskus Luoto Kuopion satamassa, Pistohiekka Resort Puumalassa ja Arctic Tree House Hotel Rovaniemellä. Tällä hetkellä toimiston suunnittelupöydällä on myös Spa-Resort kokonaisuus Kyprokselle.

Vaiheittainen toteutus tulevien vuosien aikana

Alueen rakennusoikeus tulee kaavassa säilymään nykyisellä tasolla, mutta vanhan käytöstä poistetun hotellirakennuksen purulla ja uudella rakentamisella saadaan päärakennuksen huonemäärä kasvatettua nykyisestä 55 kappaleesta jopa 350 kappaleeseen.

Kaavan uusimisen tavoitteena on alueen rakentamisen tiivistäminen hotellirakennusten osalta selkeämmäksi kokonaisuudeksi ja uusien majoitustilojen rakentamisen keskittäminen nykyisen päärakennuksen molempiin päätyihin. Projekti on suunniteltu niin, että mittavat ja näyttävät uudistukset voidaan toteuttaa vaiheittain.

Luksustason majoitusta kehitetään rantaan sijoitettavilla villoilla ja lisätään nykyisten Lakeside Suite -majoitusten määrää. Myös kaavassa näkyviin päärakennuksen laajennuksiin on tarjolla luksusta porrastetuille katoille rakentuvilla kattoterassisviiteillä viheralueineen. Alueen aktiviteettejä tukemaan suunnitelmassa on huomioitu erillinen, niin ikään rannalle rakennettava safaritalo, sekä kesäteatteri rikastamaan jo nyt laajaa tapahtumavalikoimaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaavan tärkeänä tavoitteena on lisäksi varautua kylpyläosaston laajentamiseen, varmistaa rakennusten sijoittelulla nykyistä paremmat rantanäkymät kiinteistöille, määritellä uudestaan sekä autoliikenteen että jalankulun kulkuväylät palvelemaan paremmin kiinteistöjen tulevaa käyttöä ja parantaa sekä lisätä pysäköintipaikkoja, sillä alueelle saavutaan pääosion omilla autoilla.

Kelluva vesipuisto jo tänä kesänä

Jo tänä vuonna työn alla on pienempiä kehitysaskeleita ja uudistuksia: Kesää varten Kyrösjärvelle on investoitu suuri kelluva vesipuisto, joka otetaan käyttöön jo kesäkuussa 2024.

Myös sisätilojen uudistamista jatketaan Vesitropiikissa Spa Bar Tropicalin ja ravintola Kyröksen toimintaa parantavilla muutoksilla. Viime keväänä 2023 aloitettu Loft-rakennuksen WoW-huoneiden remontointi saa myös jatkoa uusien huoneiden valmistuessa syksyllä 2024. Vanhan kylpylähotellirakennuksen purku alkaa vuoden 2024 puolella ja kaavoituksen vahvistuessa uudistuksia on tarkoitus lähteä toteuttamaan vaiheittain.

Lähde ja kuva: Ikaalinen Spa

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.