Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ikoninen R.M.S. Queen Mary – entisajan loistoa ja kummituksia

Entisaikoina, jolloin risteilijät rakennettiin tarjoamaan todellista luksusta maailman valtamerillä, itse laiva oli matkan tärkein kohde.

Yksi näistä aluksista oli R.M.S. Queen Mary. Sen neitsytristeily oli vuonna 1936. Laivan matkustajalistalta ei glamouria puuttunut, kun aikakauden kuuluisuudet yksi toisensa jälkeen risteilivät laivalla. Sen ykkösluokassa kristallit kimaltelivat ja hopea loisti.

Queen Mary oli aikansa nopein valtamerialus. Nopeutensa vuoksi sitä käytettiin toisen maailmansodan aikana kuljettamaan sotajoukkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1960-luvulla lisääntynyt lentomatkailun suosio sai kuitenkin aikaan sen, että kiinnostus Atlantin ylitykseen laivalla väheni. Niinpä Cunard Line myi aluksen.

Kun Queen Mary lähti viimeiselle matkalleen 31.10.1967, oli sillä takana lähes 3.8 miljoonaa merimailia. Atlantin ylityksiä sille oli kertynyt huikeat tuhat.

Vuoden 1967 joulukuussa risteilijä löysi uuden kodin Kalifornian Long Beachiltä, jossa se on siitä lähtien ollut kelluvana hotellina ja museona.

Tänä päivänä Queen Mary on suosittu matkailukohde. Sen opastetut kiertokäynnit ovat usein loppuunmyytyjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Times-lehti on nimennyt R.M.S. Queen Maryn Amerikan Top10 kummituskohteiden listalle.

Teemaan liittyvien kierrosten lisäksi halukkailla on mahdollisuus yöpyä ”B340”-hytissä, jossa on todettu lukuisia paranormaaleja ilmiöitä.

Lisätietoja: www.queenmary.com

 

Timo Kauppinen

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.