Ilmailualan Connect Route Development Forum toi alan johtavat asiantuntijat Tampereelle

Tampereella on menneillään ensimmäinen suuri, kansainvälinen kongressi Suomessa pandemian jälkeen. Connect Connect Route Development Forum on tuonut Tampereelle ilmailun johtavia asiantuntijoita. Tapahtuma järjestetään 18. kerran, ja se on yksi ilmailualan tärkeimmistä tapahtumista Euroopassa.

 

Tämän viikon Connect tapahtuma on luultavasti toimialan tärkein tapahtuma tänä vuonna koko Euroopassa. Sen merkitystä Suomessa ei ehkä tiedosteta laajasti, mutta on selvää, että tällaiset tapahtumat eivät tule Suomeen sattumalta. Business Tampere on tehnyt tinkimätöntä työtä forumin saamiseksi Suomeen ja Tampereelle.

Tapahtuman järjestäjinä ovat yhteistyössä Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Visit Tampere sekä ranskalaisen The Airport Company. Pääkoordinaattorina toimii Visit Tampereen lentoliikenteen erityisasiantuntija Marja Aalto.

 

Connect Route Development Forum on kansainvälinen tapahtuma, jossa 600 lentoliikenteen ammattilaista tapaa kasvotusten, neuvottelee ja tekee sopimuksia.  Tampereella tehdään arviolta 3 000 tapaamista kolmen päivän aikana.

Forumissa lentoyhtiöt ja matkanjärjestäjät tapaavat mahdollisia lentokohteita ja lentoasemia. Keskusteluissa arvioidaan minne tulevaisuudessa on järkevä lentää, ja missä arvostetaan matkustaja- ja lentorahdin tuomaa lisäarvoa.

Tilaisuus on erinomainen benchmark-tapahtuma myös siitä, miten Suomi koetaan kohdevaihtoehtona ja miten Suomi suhtautuu toimialan tarjoamaan potentiaaliin.

 

Ensimmäisen päivän palautteen perusteella voi varmuudella sanoa, että kilpailu on reilua mutta kovaa.  Lentämisen tuomat hyödyt ovat kiistattomat, ja sen mahdolliset haitat hallittavissa. On tahoja jotka ovat näkevät alan ongelmana, mutta se ei usein perustu faktoihin. Toimiala tekee merkittäviä investointeja esimerkiksi hiilidioksidipäästöjen osalta, jotka ovat nyt noin 2,8 % ihmisten aiheuttamista päästöistä.

Lentoliikenne on suuri työllistäjä. Suomessakin se työllistää suoraan ja epäsuorasti yli 100 000 henkilöä.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X