Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

In Memoriam: Anneli Nordberg

Aktiv-Resorin pitkäaikainen omistaja, ja yli 30 vuotta kaukomatkoja erityisesti Australiaan tuottanut Anneli Nordberg on menehtynyt pitkäaikaiseen sairauteen 17.12.2023, vain 68 vuoden iässä.

Porvoon matkailuopistossa alan koulutuksen hankkinut Anneli Nordberg perusti vuonna 1986 Muotimatkat -nimisen messumatkatoimiston ja pian sen jälkeen tuli osakkaaksi myös Aktiv-Resor -matkatoimistoon.

Aktiv-Resorin menestyksen salaisuudeksi Anneli muisti aina mainita henkilökohtaiset suhteet ja oikeiden yhteistyökumppaneiden löytämisen. Lähimpänä Annelin sydäntä olivat Tyynenmeren alue ja Australia, ja hän kävikin Australian Tourism Exchange (ATE) –messuilla ainakin kolmekymmentä kertaa pitämässä yllä suhteita ja luomassa uusia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kaukomatkat Australiaan, Uuteen Seelantiin, Tyynenmeren saarille ja maailman ympäri ovat matkoja, jotka suunnitellaan asiakkaan kanssa yhdessä istuen. Matkatarjousta ei edes tehdä, ennen kuin asiakkaan kanssa on puhuttu henkilökohtaisesti”, oli Annelin periaate.

Anneli toimi vuosikausia aktiivisesti PATA Finland Chapterissa ja järjesti matkamessujen aikaan supersuosittuja saunapartyja, jossa Tyynenmeren eksoottisten saarten messuvieraat vietiin saunomaan – ja tietenkin myös avantoon.

SMALin hallitus muisti Anneli Nordbergia elämäntyöpalkinnolla, kun hän oli jättämässä Aktiv-Resorin uusille vetäjille vuoden 2019 lopulla. Finnish Travel Galassa jaetun palkinnon perustelusanat olivat:
”Anneli Nordberg on omistanut työuransa laadukkaiden, yksilöllisten ja sisällöllisesti rikkaiden matkojen puolesta puhumiseen ja tuottamiseen. Innovatiiviselle bisnesälylle on ollut käyttöä niin muotiin liittyvien kuin work&travel –matkojen kehittämisessä. Lyömätön asiantuntemus erityisesti Australian, Uuden Seelannin ja Tyynenmeren saarten alueelta on tehnyt vaikutuksen niin suomalaisiin kuluttajiin kuin tuon alueen matkailuammattilaisiin. ’Uskalla tulla palveltavaksi’ on ollut Anneli Nordbergin yritystoiminnan motto, joka positiivisella tavalla on erottunut tämän päivän itsepalvelumyyntikanavista.”

Annelin aviopuoliso Markus teki lähes viisitoista vuotta töitä vaimonsa rinnalla, hoitaen Aktiv-Resorin markkinointia ja taloushallintoa.
Kun he vuonna 2020 jäivät pois yrityksen toiminnasta Anneli sanoi, että matkustus maailmalla sai jäädä ja oli aika nauttia Porvoon saariston kesäpaikasta sekä kahden tyttären neljästä lapsenlapsesta. Sen ajan olisi suonut olevan pidempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Annelin iloa ja energisyyttä jäävät kaipaamaan Markuksen, tytärten ja lastenlasten lisäksi suuri joukko Annelin kanssa töitä tehneitä alan ammattilaisia.

 

Leena Aalto

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.