In memoriam: Maija-Liisa Saaritsa

Maija-Liisa Saaritsa on poissa

 

Maija-Liisa Saaritsa syntyi Haminan lähellä Kannusjärvellä 22.2.1939 ja kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 82-vuotiaana Haartmanin sairaalassa Helsingissä 20.6.2021.

 

Koulunsa Maikku kävi Haminassa ja muutti töiden perässä 60-luvulla nuorena neitona Helsinkiin, jossa passitoimiston pestin jälkeen hän venäjää opiskelleena päätyi virkailijaksi Suomen Matkatoimiston Neuvostoliiton osastolle NL-Bookingiin.

Sieltä hän lähti 70-luvulla tulevan pitkäaikaisen puolisonsa Mikko Novitskyn mukaan perustamaan ja rakentamaan Neuvostoliiton erikoismatkatoimistoa Oy Finnsov Tours Ltd:tä, joka kasvoi heti raketin vauhdilla ja oli kymmenen vuoden kuluttua 80-luvulla suurimmillaan Suomen viidenneksi suurin matkanjärjestäjä. Tässä vaiheessa Maija-Liisa Saaritsa johti yrityksen yli kymmenhenkistä liikematkaosastoa, aikana jolloin idänkaupan yritysten liikemiesten tarpeisiin Finnsov-matkat osti Moskovasta huoneita vuodeksi kokonaisen hotellin sekä kokonaisia hotellikerroksia kerrallaan.

Eläkepäiviään Maikku vetäytyi viettämään 90-luvulla puolisonsa kanssa asuen vuorotellen Kulosaaren asunnolla sekä Porvoon saaressa. Maikku oli loistava kokki ja mieleltään loppuun asti terävänä seurasi maailman tapahtumia sekä luki paljon. Pari vuotta sitten kuollut puoliso Mikko sanoi viimeisellä elinviikollaan 50-vuotisen liiton jälkeen, että ”kenelläkään ei voi mitenkään olla niin hyvää vaimoa kuin minulla on ollut”. Puolison lähtö kuormitti Maikkua kovasti sekä myös ainoan pojan, ainoan veljen sekä siskon kuolemat aivan viime vuosina.

Maikku tunnettiin iloisena, ystävällisenä ja ymmärtäväisenä ihmisenä isolla i:llä. Isoäitiä ja isoisoäitiä jäävät kovasti myös kaipaamaan muut sukulaiset ja ystävät.
Siunaus on toimitettu 15.7.2021 läheisten kesken.

 

Jaana Niinikorpi
Kirjoittaja on Maija-Liisa Saaritsan pitkäaikainen ystävä

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X