Hyppää sisältöön
· Leena

Intia-päivä sunnuntaina Kaisaniemessä

Intia-päivää juhlitaan tänä vuonna sunnuntaina 18.8. klo 10–18 Kaisaniemen puistossa Helsingissä.

Intia-päivä on vuosittainen tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda esille ja tehdä tutuksi intialaisen kulttuurin eri puolia Suomessa. Tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna Kaisaniemen puistossa vieraili jo lähes 10 000 ihmistä. Oman lisänsä tällä kertaa tuo kuluva Intian ja Suomen diplomaattisuhteiden 70-vuotisjuhlavuosi, jonka huipentuma Intia-päivä on. Se on suurin Suomessa järjestettävä Intia-aiheinen tapahtuma, joka kokoaa samaan paikkaan laajan valikoiman intialaista musiikkia, tanssia, ruokaa, joogaa, ayurvedaa ja koko perheen toimintaa. Tapahtuman kruunaa Nagalandin osavaltiosta tulevan Abiogenesis-folkfuusioyhtyeen konsertti, joka on Intian hallituksen kulttuurisuhteiden neuvoston ICCR:n sponsoroima.

Ulkoministeri Pekka Haavisto ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ovat vahvistaneet osallistumisensa Intia-päivään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intia-päivä tarjoaa monipuolisen kattauksen klassista, semi-klassista, modernia, fuusio- ja kansanmusiikkia sekä -tanssia. Sen varmistavat tapahtuman lähes 300 esiintyjää intialaisista yhdistyksistä ja suomalaisista/intialaisista kulttuuriryhmistä. Intian kirjava ruokakulttuuri on laajasti edustettuna intialaisten ravintoloiden sekä yhdistysten pitämissä pop-up-ravintoloissa. Mukana on myös alueellisia herkkuja, joita ei tavallisesti ole Suomessa tarjolla.

Lapsille on tarjolla mm. leijan lennätystä, tarinatuokioita, askartelupajoja ja pomppulinna. Tapahtumassa on mahdollista myös tutustua krikettiin, joogaan ja perinteiseen intialaiseen terveystieteeseen Ayurvedaan, sekä kokeilla intialaisia asuja.

Tapahtuma on ilmainen ja sen järjestävät Suomi-Intia-Seura ry ja Suomessa toimivat intialaiset  järjestöt. Intian suurlähetystön, Incredible India Tourismin ja Helsingin kaupungin kanssa. Tapahtumaa tukemassa ovat myös useat yritykset ja muut kumppanit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoja:

Facebook www.facebook.com/intia.paiva
Twitter @intia_paiva
Instagram @indiaday_helsinki

 

Leena