Hyppää sisältöön
· Leena

Iso-Syötteelle uusi hotelli ja monitoimiareena

Pudasjärven kaupungissa sijaitsevalla Iso-Syötteellä aloitetaan kuluvan syksyn ja tulevan kevään aikana rakentaa uutta 120-paikkaista huoneistohotellia ja monitoimiareenaa.

Keväällä alueella toteutetaan myös iso infrahanke, jonka myötä parkkialueen kapasiteetti kaksinkertaistuu kuuteensataan paikkaan ja muuttaa alueen ilmeen täydellisesti.

Hankkeiden takana on Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff ja Pudasjärven kaupunki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Rakennusten sijoittelu.

”Hiihtokeskus Iso-Syötteen tuloskehitys on ollut positiivinen jo usean vuoden ajan. Uusi hotelli lisää alueen majoituskapasiteettia ja sen myötä voimme palvella matkailijoita entistä paremmin ympäri vuoden. Lisäksi uskomme hotellin lisäävän hiihtokeskuksen asiakasmäärää merkittävästi”, Terentjeff iloitsee.

Hotellihanke on Suomessa ainutlaatuinen. Rakentaja Lehto Group Oy tekee huoneet yksikköinä tehtaallaan Oulaisissa. Ne kuljetetaan Syötteelle valmiina ja asennus paikan päällä käy nopeasti. Näin rakennustyö voidaan tehdä rakentamiseen optimaalisissa olosuhteissa ja lisäksi pystytään poistamaan rakentamisvaiheeseen liittyvien kosteusvaurioiden riski. Tällä rakennustavalla myös suojellaan ympäröivää herkkää tunturiluontoa.

”Hotellin suunnittelua on ohjannut suuri kunnioitus ympäröivää luontoa ja kansallismaisemaa kohtaan. Rakennuksesta tulee Suomen ensimmäinen maalämmöllä toimiva hotelli.”

 

Myös hotellin konsepti on uudenlainen. Asiakkaat pääsevät varaamaan, maksamaan, tilaamaan lisäpalvelut sekä kirjautumaan sisään ja ulos hotellista itse. Mobiililaitteissa toimiva järjestelmä antaa jokaiselle vieraalle mahdollisuuden lomailla omien aikataulujensa ja mieltymystensä mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jokainen kuudestakymmenestä huoneesta on oma yksikkönsä, josta löytyy kylpyhuoneen lisäksi keittiö. Vaikka hotellin yhteydessä toimii ravintola, voivat vieraat valmistaa ruokansa myös omissa keittiöissään.

”Hiihtokeskus on viimeisen kahdeksan vuoden aikana investoinut rinnealueisiin. Hotellin avulla pääsemme alueena voimakkaampaan kasvuun, joka mahdollistaa entistä isommat investoinnit myös hiihtokeskuksen puolelle. Viime vuonna World Ski Awardsissa saamamme Suomen parhaan hiihtokeskuksen palkinto rohkaisi meitä tekemään hotelli-investoinnin”, Terentjeff kertoo.

Lumiareenan sisäänkäynti.

Vahvaa kasvua

Pudasjärvellä tilastoituja yöpymisiä oli yhteensä 112 435 vuonna 2017. Yöpyvistä matkailijoista 79 % oli kotimaisia. Kasvua vuoteen 2016 tuli +8,5 %. Ulkomaisista yöpyjistä lähes 90 % oli Euroopasta, toiseksi suurin oli venäläisten osuus, ja seuraavaksi suurin nopeasti kasvava Aasia.

Hiihtokeskus Iso-Syötteellä kävi kaudella 2017-2018 yli 50 000 laskettelevaa asiakasta. Hissinousuja tehtiin reilusti yli miljoona. Hiihtokeskuksen liikevaihto kasvoi edelliskauteen verrattuna yli 10 %.

Viime vuonna Syötteen kansallispuistossa tehtiin huima käyntimääräennätys, mutta tästä huolimatta alkuvuoden 2018 luvut kertovat jälleen lähes neljänneksen kasvusta. Kansallispuiston käyntimäärä oli reilut 48 000, jossa kasvua edellisvuoteen on 23 prosenttia. Vuosien 2016-2017 vastaavalla vertailuajanjaksolla käyntimäärät nousivat 31 prosenttia.

 

Leena