Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Israel tarjoaa entistä paremmat puitteet matkailijoille

Kaupallinen yhteistyö

Israelin matkailuministeriön Pohjoismaiden johtaja Göran Nilervall iloitsee, että Pohjoismaista saapui Israeliin viime vuonna jo noin 70 prosenttia vuoden 2019 matkailijamääristä, ja tänä vuonna määrän uskotaan jo ylittävät vuoden 2019 luvut.

Nilervall kertoo minne kannattaa mennä, jos vierailee Pyhässä maassa vuonna 2023? Ja mikä on paras aika visiitille?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Jerusalemin tunnelmallisilla kujilla aika pysähtyy.

Ainutlaatuinen Jerusalem

Jerusalem on pakollinen nähtävyys kaikille Israelissa vieraileville, sillä siellä on lukuisia pyhiä paikkoja aina Länsi- eli Itkumuurista, Pyhän haudan kirkkoon. Jerusalem on täysin ainutlaatuinen – toista sen kaltaista paikkaa ei ole olemassa. Kaupunki on perinteiden, uskonnon ja historian kaupunki, mutta yhä enemmän myös modernin kulttuurin kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa. Jerusalemissa on pandemian aikana toteutettu infrastruktuurin parannuksia, kaupunkiin on muun muassa lisätty uusia luiskia liikuntarajoitteisille sekä parannettu kaupungin valaistusta.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Negevin autiomaa tarjoa dramaattisia maisemia patikointiin ja pyöräilyyn.

Negev nousi matkailukartalle

Tänä vuonna Israelin matkasuunnitelmaan kannattaa ottaa mukaan maan eteläosassa sijaitseva Negevin autiomaa, jota Israel on kehittänyt viimeiset kaksi vuotta. Täältä voi tehdä retken Kuolleenmeren alueelle, missä on uusi täysin esteetön rantakatu ja täällä voi rentoutua maailman matalimmassa kohdassa sijaitsevassa ainutlaatuisessa luonnonkylpylässä. Negevin alue on kiinnostava matkakohde, joka tarjoaa patikointia, kanoottiretkiä, tähtien tarkkailua ja monia hyvinvointivaihtoehtoja, kuten joogaa.
Six Senses ja Beresheet-hotelli ovat kaksi ylellistä majoituspaikkaa, joissa voit rauhoittua hektisen päivän päätteeksi.

 

Tel Avivin ranta täyttyy lämpiminä päivinä niin paikallisista kuin turisteista ja rannan ravintoloissa meno jatkuu myöhään yöhön.

Tel Avivissa uusia hotelleja – ja paljon muuta

Tel Avivissa on avattu lähes ennennäkemätön määrä uusia hotelleja, kuten David Hotel Kempinski ja boutique-hotelleja, kuten Theodor by Brown Hotels ja Alberto Tel Aviv.
Tel Avivissa työskentelevä matkaopas Igal Zeevi kertoo, että kaupunki houkuttelee nykyään yhä nuorempia matkailijoita, jotka haluavat tutustua esimerkiksi historialliseen Vanhaan Jaffaan. Myös Tel Avivin arkkitehtoninen perintö kiinnostaa, erityisesti tuhannet 1930- ja 40-luvuilla rakennetut Bauhaus-henkiset rakennukset. “Luulen, että ihmiset yllättyvät, kun he tulevat tänne”, hän sanoo.

Tel Avivin rannan tuntumasta löytyy paljon mukavia kahviloita ja ravintoloita.

Tel Aviv on saamassa mainetta myös kulinaarisena matkakohteena. Yhä useampia kävijöitä houkuttelevat Tel Avivin markkinat, kuten Shuk HaCarmel ja Levinsky Spice Market. Täällä nuoret keittiömestarit loihtivat uutta israelilaisvaikutteista ruokaa, joka on paljon enemmän kuin tavallinen Lähi-idän ruoka, falafel ja hummus.

 

.Ristiretkeläisten rakennuttama ritarien halli on Akkon tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Yllätyksellinen Akko

Haifan pohjoispuolella sijaitseva pikkukaupunki Akko on aina ollut malliesimerkki juutalaisten ja arabien rauhanomaisesta rinnakkaiselosta. Jos matkailijat etsivät paikkaa, jossa he voivat haastaa ennakkokäsityksensä siitä, miten eri uskontokunnat suhtautuvat toisiinsa Israelissa, he voivat tehdä sen täällä.
Mutta tässä kaupungissa on muutakin, kuten elinvoimainen taide- ja ruokakulttuuri. Esimerkiksi maailmankuulu ruokapaikka Uri Buri.
Muihin vierailun arvoisiin kohteisiin kuuluvat mosaiikkipintainen tunisialainen synagoga ja El-Jazaarin moskeija, joka on Israelin toiseksi pyhin.

Maasta löytyy pyöräreittejä moneen makuun.

Milloin on paras aika vierailla Israelissa?

Nilervallin mukaan yleensä suositellaan, että Israelin matka ajoittuu maaliskuun ja kesäkuun sekä syyskuun ja joulukuun välille. Jos kyseessä on matka Eilatiin, sesonki on loka-huhtikuussa.
”Vuonna 2023 tilanne on kuitenkin hieman erilainen, sillä ennakkovaraukset viittaavat siihen, että maaliskuusta marraskuun loppuun on poikkeuksellisen kiireistä. Vuonna 2023 on Israelin 75. itsenäisyysvuosi. Odotamme, että Israeliin tulee paljon turisteja osallistumaan juhlallisuuksiin koko vuoden ajan”, Israelin matkailuministeriön Pohjoismaiden johtaja Göran Nilervall päättää.

 

Lisää Israelista israel.travel

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.