ITA kosiskelee Lufthansaa

Useiden mediatietojen mukaan Lufthansa neuvottelee Italia Trasporto Aereon (ITA Airways) kanssa mahdollisesta 15-40 prosentin osuuden ostamisesta italialaisesta lentoyhtiöstä. Keskusteluissa käsitellään muun muassa yhteisostoista ja Rooman Fiumicinon kehittämistä hubina.

Italian uusi kansallinen lentoyhtiö ITA aloitti toimintansa lokakuussa 2021 ja korvasi tuolloin toimintansa lopettaneen Alitalian, joka oli toiminut tappiollisena vuosikausia.

OAG:n ja CAPA:n 10.1.2022 päivätyn tilaston perusteella ITA on Euroopan 17. suurin lentoyhtiö matkustajapaikoilla mitattuna, ja Lufthansa Group on neljäntenä. Lufthansa Groupin laivasto on 13 kertaa suurempi kuin ITA:n, ja Lufthansalla on lähes 12 kertaa enemmän reittejä kuin ITA:lla.

Molemmat osapuolet ovat aiemmin ilmaisseet kiinnostuksensa kumppanuuteen, vaikka ITA onkin jo seurannut Alitaliaa liittymällä SkyTeamiin. ITA:n puheenjohtaja Alfredo Altavilla on kuvaillut lentoyhtiötään “sieväksi poikamiestytöksi” ja toivoo, että “Lufthansa on yksi niistä komeista ja rikkaista ihailijoista, jotka saattavat olla kiinnostuneita”.

ITA voisi hyötyä strategisesta sijoittajasta, mutta Lufthansan on varmistuttava ITA:n mahdollisuuksista saavuttaa kestävä kannattavuus.

Lähde: CAPA

Jaa artikkeli:

Haluatko kirjautua ulos?
X