Hyppää sisältöön
· Leena

ITB Asia suurempi kuin koskaan

Singaporessa tänään viimeistä päivää käynnissä olevat messut rikkoi niin kävijä- kuin näytteilleasettajaennätyksiä.

Näytteilleasettajia oli mukana 1 300 ja ostajia 1 250. Matkailualan ammattilaista oli paikalla 132 maasta.

Singaporella oli yksi suurimmista osastoista.

Messuilla oli 27 000 etukäteen sovittua tapaamista, mikä oli reilun seitsemän prosentin korotus viime vuoteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Messuilla oli ensi kertaa erillinen MICE-alue.

Messut oli levittäytynyt kahteen halliin. Toisessa olivat esillä eri maiden matkailutarjonta ja toisessa MICE-palveluita tarjoavia yrityksiä sekä matkailualan teknologiaratkaisuja tarjoavia yrityksiä.
Parhaiten messuilla olivat esillä Kaakkois-Aasian kohteet, mutta näytteilleasettajia oli myös Euroopasta ja mm. USAlla oli pieni osasto.

Suomella oli suuri Visit Finland yhteisosasto, Rovaniemellä oma osasto sekä muutamalla hotellilla ja DMC:llä oma osasto.

Helsinki Marketingin Laura Aalto kertoi Helsingistä ja virtuaalimarkkinoinnista.

Oman alueensa oli myös saanut maailmalla huimaa vauhtia kasvava Halal tai Muslim Travel.

Monet esitelmät, luennot ja paneelikeskustelut käsittelivät mm. matkailualan muutosta ja on-line matkatoimistojen teknologiahaasteita. Mielenkiintoisissa keskusteluissa kuultiin mm. Booking.comin, Expedian, IBM:n, Googlen ja Tripadvisorin näkemyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Musliminaiset matkustavat yhä enemmän yksi tai tyttöporukoissa.

Messuilla puhuttiin myös siitä, miten palvelutarjoajat voisivat pienen liikkein saada muslimimatkustajista kasvavan ja tuottavan asiakasryhmän. Keskusteltiin aasialaisten matkustajien profiilista ja eri maat pitivät omia puolen tunnin esitelmiään markinnoista.

Messujen aikana allekirjoitettiin sopimus seuraavasta kolmesta vuodesta. Kuvassa vaemmalta Dr Martin Buck, Senior Vice President Travel & Logistics, Messe Berlin GmbH; Ms Katrina Leung, Managing Director, Messe Berlin (Singapore); Dr Christian Göke, Chief Executive Officer, Messe Berlin GmbH; Mr Mike Lee, Vice President, Marina Bay Sands ja Mr Ong Wee Min, Vice President of Conventions & Exhibitions, Marina Bay Sands.

Messe Berlin (Singapore) toimitusjohtaja Katrina Leung iloitsi hyvin menneiden messujen lisäksi myös siitä, että messujen aikana solmittiin sopimus, jonka mukaan ITB Asia järjestetään myös seuraavat kolme vuotta Singaporen Marina Bay Sandsin messukeskuksessa.

Seuraavan kerran messut järjestetään:
21.-23.10.2020
27.-29.10.2021
19.-21.10.2022

Messuille voi hakea Hosted Buyer -statusta, jolloin muutaman sadan euron maksua vastaan ITB Asia hoitaa lennot, majoitukset jne. Lisätietoa: https://www.itb-asia.com/buyer-packages

Leena Aalto, Singapore
Leena