Hyppää sisältöön
· Leena

ITB Asiassa yli 270 puhujaa

ITB Asia -messut Singaporessa järjestettiin jo 12. kerran. Messujen aikana allekirjoitettiin sopimus seuraavasta kolmesta vuodesta, jolloin messut järjestetään myös lokakuussa Sands Expo & Convention Centressä Marina Bay Sandsissa.

”Tänä vuonna mukana oli 1300 näytteilleasettajaa. Valtaosa tulee Kaakkois-Aasian alueelta, mistä tänä vuonna ensi kertaa olivat mukana mm. Myanmar ja kaupungeista Jakarta. Euroopasta uusia näytteilleasettajia tuli Armeniasta, Italiasta, Makedoniasta, Montenegrosta ja Serbiasta”, iloitsi näyttelyn johtaja Katrina Leung, Messe Berlin (Singapore).

Erinomaista antia messuilla ovat monet paneelikeskustelut, esitelmät ja luennot. Eri lavoilla esiintyi yli 270 puhujaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknologian puhutti useammassa paneelikeskustelussa. Messujen aikaan paikallisuutisissa kerrottiin, että monet aasialaiset viettävät puhelimen seurassa 9,5 tuntia vuorokaudessa. Kaikki matkatarjonta tulee olla helposti löydettävissä ja varattavissa.

Booking.comsin Aasian ja Tyynenmeren alueen johtaja Angel Llull Mancas totesi, että kilpajuoksu teknologiakehityksen kanssa on armotonta. ”Booking.comissa varataan 18 huonetta joka sekunti. Kaiken pitää toimia.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IBM:n strategiajohtaja Abraham Thomas muistutti, että pärjätäkseen kilpailussa tulee olla pari askelta kilpailijoita edellä. Thomas Cook oli pahasti myöhässä ja jäi jalkoihin.  ”Data on kaikki kaikessa. Pitää pystyä keräämään oikeaa dataa ja hyödyntämään sitä.”

Ovatko SuperAppsit tulossa?

Appsien tulevaisuutta mielenkiintoisessa paneelikeskustelussa pohtivat Duncan Hortonin johdolla Tripadvisorin Baidi Li, Agodan Timothy Hughes, Expedia Groupin Demi Kavaratzis, Wegon Craig Hewett ja Googlen Laura-Marie Arens.

Mitä kaikkea appseilta tulevaisuudessa odotetaan? Niistä pitää löytää tarvittavat tiedot ja varausmahdollisuudet koko matkalle; siitä kun tilaat taksin kotoa lentokentälle tai ostat lipun lentokenttäbussiin, aina siihen saakka kun palaat kotiin.

Mutta miten tarjota oikeita asioita oikeaan aikaan?

”Jos joku etsii kivaa rantaa Kaliforniasta, niin me näytämme videoita ja kuvia, emmekä hotelleja. Siinä vaiheessa asiakas ei vielä tiedä minne haluaa mennä, eikä ole vielä valmis varaamaan”, havainnollistaa asioiden oikea-aikaista tarjontaa Googlen Laura-Marie Arens.

Tulevaisuuden appsit ymmärtävät puhetta, eikä näppäimistöä enää käytetä. SuperAppsien tuleminen on asiantuntijajoukon mukaan lähempänä kuin voimme kuvitella, mutta se riittääkö pelkkä ääniohjaus vai tarvitaanko jotain muuta, on vielä suuri kysymysmerkki.

Kolmen päivän aikana oli hyvin aikaa sekä kuunnella mielenkiintoisia paneelikeskusteluja että tutustua näyttelyhallin osastoihin.

 

Suomessakin vuosikausia messuilla käynyt Ley Voyageurin Michael Horn piti Singaporen messuja onnistuneina.
Messuilla oli ensi kertaa mukana Etelä-Korean Busan. Osastolla odotettiin jo Finnairin suorien lentojen avautumista ja toivotettiin suomalaiset tervetulleiksi.

Katso messujen videopätkä tästä.

Seuraavan kerran ITB Asia -messut järjestetään Singaporessa:
21.-23.10.2020
27.-29.10.2021
19.-21.10.2022

Messuille voi hakea Hosted Buyer -statusta, jolloin muutaman sadan euron maksua vastaan ITB Asia hoitaa lennot, majoitukset jne. Lisätietoa: https://www.itb-asia.com/buyer-packages

 

Leena Aalto, Singapore

Leena