Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Jäniksen vuosi alkaa Aleksilta

Kiinalaisessa horoskooppiperinteessä jänis on toivon ja onnen symboli. Jänisten rauhallinen luonne tuo niin sisäistä kuin ulkoista rauhaa jäniksen vuoteen. Toisaalta myös riskinotto voi kannattaa tänä vuonna jäniksen onnea tuovan merkityksen takia. Jäniksen vuosi on onnen, onnistumisen ja toivon vuosi.

Helsingin kiinalainen uusivuosi tuo iloa pimeään vuodenaikaan tarjoten kaupunkilaisille päivään kuuluvaa perinteikästä ohjelmaa.

Juhlatapahtuma toteutuu lauantaina 21. tammikuuta Keskuskadulla, Kaivokadun ja Aleksanterinkadun välissä, jossa pääsee seuraamaan jäänveistoa klo 10–15 sekä lohikäärme- ja leijonatansseja klo 16–19.30.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden vaihtumisen hetkeä on helsinkiläisen perinteen mukaan juhlittu klo 18 – tänä vuonna sitä edeltää lohikäärme- ja leijonatanssiryhmien yhteinen esitys klo 17.55 alkaen. Päivän ohjelmaan on lisätty myös tanssikulkue, joka toteutuu Citycenter-kauppakeskuksessa klo 19.

Jäänveistoa voi seurata myös Helsingin kaupungin kulttuurikeskusten pihoilla (Caisa Kalliossa, Kanneltalo Kannelmäessä, Maunula-talo Maunulassa, Stoa Itäkeskuksessa ja Vuotalo Vuosaaressa) lauantaina 21. tammikuuta sekä jo perjantaina 20. tammikuuta klo 10–15. Juhlapäivän kunniaksi Helsingin kulttuurikeskukset järjestävät myös omaa erityisohjelmaa. Jänisaiheiset jääveistokset ilahduttavat kaupunkilaisia Keskuskadulla ja kulttuurikeskusten pihoilla sääolosuhteista riippuen pidempäänkin, mahdollisesti jopa keskiviikkoon 25. tammikuuta asti.

 

Lähde: Helsingin tapahtumasäätiö

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.