Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Japani: 3 ainutlaatuista kulttuurielämystä

Kaupallinen yhteistyö

 

Japani on vastakohtien maa. Saarivaltiossa saa kokea futuristisia suurkaupunkeja, viehättäviä pikkukyliä, historiallisia temppeleitä ja moderneja museoita. Unohtamatta maan monipuolista ruokakulttuuria, joka kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakastatpa sitten ruokaa, kulttuuria, historiaa, luontoa, taidetta tai arkkitehtuuria, Japani on takuuvarmasti unohtumaton matkakokemus. Japanissa on lukuisia mahdollisuuksia päästä lähelle aitoa japanilaista kulttuuria ja vaikuttavia perinteitä.

Tässä pieni katsaus monista ainutlaatuisista elämyksistä, jotka tekevät Japanista erityislaatuisen matkakohteen.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Tapaa geisha

Niigatassa Furumachin kaupunginosa on Japanin paras geisha-alue. Kaupunginosan geisha-perinne juontaa juurensa yli 200 vuoden taakse, ja perinteeseen voi tutustua yhä tänä päivänä. Alueella voi nähdä, kun geishat (paikallismurteella geigi) esittävät perinteistä musiikkiaan ja tanssiaan. Joissakin paikoissa vierailijoille tarjoillaan myös perinteistä japanilaista matcha-teetä.

 

Rentoudu onsenissa

Japanilainen onsen kuuluu olennaisesti japanilaiseen perinteeseen. Onsen on allasalue, jonka vesi tulee kuumista lähteistä. Monet matkailijat tulevat kaukaa Japaniin hyödyntämään lähteiden parantavia ominaisuuksia. Japanilainen sento on puolestaan julkinen kylpylä, joissa käytetään tavallista vesijohtovettä.

 

Yövy japanilaisessa majatalossa

Kuumien lähteiden yhteydessä sijaitsee usein myös ryokaneja, jotka ovat japanilaisia majataloja ja tiettävästi joitakin maailman vanhimmista hotellityypeistä. Ensimmäisten ryokanien arvioidaan toimineen jo 700-luvulla. Japanista löytyy niin perinteisiä kuin moderneja ryokaneja, mutta yleensä niitä yhdistävät tatamimatot, futon-patjat, yukata
kylpytakit sekä perinteiset kaiseki-ateriat, jotka koostuvat useista eri ruokalajeista.

Milloin Japaniin kannattaa matkustaa?

Japanin sää vaihtelee alueittain, ja jokaisella vuodenajalla on oma viehätyksensä. Keväällä matkailijat tulevat Japaniin kokemaan erityisesti luonnon heräämisen – kuten kirsikkapuiden kukinnan. Kevään leuto lämpötila sopii hyvin heille, jotka haluavat tutustua maan kaupunkeihin ja maaseutuun.

Kesäisin Japanin rannat ja vuoret ovat suosittuja lomakohteita. Taifuunikausi kestää kesäkuusta marraskuuhun, mikä kannattaa ottaa huomioon matkasuunnitelmissa. Sään johdosta reittiä saattaa joutua muuttamaan matkan varrella.

Syksyn tullen Japanin luonto loistaa punaisen, oranssin ja keltaisen väreissä, tavallisesti syyskuusta joulukuun alkuun. Myös syksyisin sää on leuto ja siten otollinen maahan tutustumiseen. Syksy on sadonkorjuukausi, joka on erityisesti foodieiden mieleen. Talvisin Japanista löytyy monia hiihtokohteita. Yleensä joulukuussa vuorille sataa kaunista puuterilunta ja sää on selkeä. Talvella kuumat lähteet ovat ihania paikkoja rentoutumiseen ja lämmittelemiseen.

Oletko valmis kokemaan ikimuistoisen seikkailun Japanissa? Tutustu kaupunkikohteisiin ja varaa lentosi jo tänään.

Lue lisää Japanista:

https://www.finnair.com/fi-fi/discover-japan
http://www.japan.travel/

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.