Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Junassa – melkein kuin hotellissa

VR on tilannut Škoda Transtech Oy:ltä uusia makuuvaunuja ja autovaunuja. Uusia makuuvaunuja saadaan yhdeksän kappaletta ja autovaunuja kahdeksan kappaletta. Kalusto saadaan käyttöön vuoden 2025 lopulla. Škoda Transtech valmistaa uudet vaunut Otanmäen tehtaalla Kajaanissa.

”Yöjunamatkustuksen suosio on viime vuosina kasvanut ilahduttavasti. Tällä uudella kalustolla haluamme vastata asiakkaiden toiveisiin ja kehittää matkustuskokemusta entisestään. Esimerkiksi työskentely ja aterioiden nauttiminen omassa hytissä on jatkossa entistä mukavampaa,” VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo.

Kaksikerroksisissa makuuvaunuissa kaikissa hyteissä on oma wc, yläkerran hyteissä myös oma suihku. Viihtyvyyttä tavoitellaan äänieristyksen ja valaistuksen ratkaisuilla. Perhehyteissä on normaalia leveämpi 120 cm alavuode.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Yöjuna on mukava ja houkutteleva vaihtoehto niin autoilulle kuin lentämiselle. Keskeisiä tekijöitä ovat hytin toiminnallisuus, oma wc/suihkuhuone ja toimiva kalustus, ja näihin olemmekin kiinnittäneet suurta huomiota,” myyntijohtaja Antti Korhonen Škoda Transtechiltä avaa vaunujen suunnitteluperusteita.

Nyt sovittuun vaunukauppaan sisältyy optiot 30 makuuvaunusta sekä 30 autovaunusta.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.