Kaaos Euroopan lentokentillä

Henkilökuntaongelmat vaivaavat lentokenttiä ja lentoyhtiöitä ympäri Eurooppaa.

Lähes kaikki eurooppalaiset lentokentät ovat raportoineet ongelmista ja monet lentoyhtiöt ovat joutuneet peruuttamaan lentojaan henkilökuntapulan vuoksi.

Amsterdamin tapaan nyt myös Lontoon Gatwickin lentoasema on rajoittanut lentoasemalta lähtevien lentojen määrää kesän aikana. Lentokentältä on peruttu kesäksi noin 50 lentoa päivässä. Silti koneita nousee ilmaan lähes 800 päivässä.

Euroopan lentoliikennettä parin viime kuukauden ajan vaivannut kapasiteettipula ei näytä laantumisen merkkejä, ja siksi lentoasemat ovat alkaneet rajoittaa liikennettä välttääkseen myöhästymisiä ja peruutuksia.

Jatkuva työvoimapula on pakottanut Amsterdamin Schipholin lentoaseman rajoittamaan päivittäistä matkustajamäärää varmistaakseen sujuvan toiminnan kiireisen kesämatkustuskauden aikana. Lentoasema ilmoitti, että se sallii noin 70 000 matkustajaa päivässä, mikä on noin 16 prosenttia eli 13 500 paikkaa päivässä vähemmän kuin lentoyhtiöt olivat suunnitelleet.

Muun muassa Tukholman lentokentälle on siirretty lukuisia poliiseja rauhoittelemaan hermonsa menettäviä ihmisiä. Sielläkin jonot kiertävät terminaalista toiseen ja ihmiset myöhästyvät lennoilta.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X