Kansainvälinen matkailu jatkaa vahvaa elpymistään kasvavien haasteiden keskellä

Kansainvälinen matkailu osoittaa edelleen merkkejä vahvasta ja vakaasta toipumisesta pandemian vaikutuksista huolimatta merkittävistä kasvavista taloudellisista ja geopoliittisista haasteista.

UNWTO:n viimeisimmän Maailman matkailubarometrin mukaan kansainvälinen matkailu elpyi vahvasti vuoden 2022 viiden ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin kirjattiin lähes 250 miljoonaa kansainvälistä saapumista. Vertailukohtana on 77 miljoonaa saapumista tammi-toukokuussa 2021, ja se tarkoittaa, että ala on saavuttanut lähes puolet (46 %) vuoden 2019 pandemiaa edeltävästä tasosta.

”Matkailun elpyminen on päässyt vauhtiin monissa osissa maailmaa, ja se on selvinnyt sen tiellä olevista haasteista”, totesi UNWTO:n pääsihteeri Zurab Pololikashvili. Samalla hän kehottaa myös varovaisuuteen ottaen huomioon ”taloudelliset vastatuulet ja geopoliittiset haasteet, jotka voivat vaikuttaa alaan loppuvuonna 2022 ja sen jälkeen”.

Eurooppa ja Amerikat johtavat elpymistä

Eurooppaan saapui yli neljä kertaa enemmän kansainvälisiä matkustajia kuin vuoden 2021 ensimmäisinä viitenä kuukautena (+350 %), mitä vauhdittivat vahva alueen sisäinen kysyntä ja kaikkien matkustusrajoitusten poistaminen yhä useammassa maassa. Erityisen vahvaa oli huhtikuun kehitys (+458 %), joka heijastaa vilkasta pääsiäisjaksoa.

Amerikassa saapumiset yli kaksinkertaistuivat (+112 %). Voimakas elpyminen on kuitenkin suhteutettu vuoden 2021 heikkoihin tuloksiin, ja saapumiset ovat molemmilla alueilla 36 % ja 40 % vuoden 2019 tasoa alhaisemmat.

 

Lähde: UNWTO

 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X