Kansallispuistojen kultainen opas

Retkipaikan ja Karttakeskuksen uutuuskirjassa kokeneet retkeilijät ja asiantuntijat johdattavat lukijan kaikkiin Suomen kansallispuistoihin sekä jakavat parhaat vinkkinsä mukavaan ja huomaavaiseen retkielämään.

Kirjassa on esitelty yhteensä 41 kansallispuistoa. Kustakin kohteesta löytyy suuntaa antavat kartat, reitti- ja vuodenaikanostoja sekä puistojen tunnusten esittelyt.

Suomessa kansallispuistot ovat hyvine reitti- ja taukopaikkaverkostoineen matalan kynnyksen kohteita, joissa kaikentasoiset retkeilijät voivat kokea hurmaavia luontoelämyksiä. Kirjan toimittanut Jonna Saari halusi kirjassa tuoda kohde-esittelyiden rinnalle myös käytännön retkeilyyn liittyviä olennaisia teemoja, joista niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin kulkijat voivat ammentaa vinkkejä.

Retkeilyyn liittyy monia sellaisia pieniä mutta tärkeitä käytännön juttuja, joita ei aina hoksaa omin avuin tulla ajatelleeksi. Näitä teemme tässä kirjassa tutuiksi, tavoitteenamme hoksauttaa mahdollisimman moni luonnossa liikkuja sujuvan, mukavan ja samalla vastuullisen retkeilyn pariin”, Saari kertoo.

Kirja tutustuttaa muun muassa lasten kanssa retkeilyyn, luontokeskusten tehokkaaseen hyödyntämiseen, oman rauhan löytämiseen suosituista kansallispuistoista, roskattomaan evästelyyn sekä taukopaikkojen ja tupien etiketteihin. Lisäksi teoksessa kurkataan kansallispuistojen kulisseihin, muun muassa uuden Sallan kansallispuiston syntyprosessiin.

 

Lähde: Retkipaikka

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X